日本Being系音樂討論區2

1001 回覆
5 Like 2 Dislike

計埋新曲其實得4首、3首新self cover、2首之前的單曲、1首已收在單曲的self cover

Being真係識捉字蝨

只計原創歌曲
曲:柴崎浩 詞:上原大史
#1、2、3、5
曲、編:大島こうすけ 詞:上原大史
曲、詞:上原大史

全碟歌曲編曲 (除左#6):柴崎浩

柴崎浩真係勁基本上全碟包辦
上原今次都有曲詞

但木村真也今次冇份

好想快啲到十月尾
Secret Night cover唔錯 David Bowie好似都幾好聽
應該只係買通常盤
btw嗰陣上杉同柴崎退出之前好似預定下隻album叫Burn the Bridge
戰車巴

你點睇今次ALBUM選曲
我覺得ok啦
今次ALBUM Self cover 比例幾多
以為有更多原創歌

十首歌的話,原創:cover 7:3比例都好呀
真っ赤なLip 好彩你買通常版
始終揹住WANDS個名, 穩紮穩打都無可厚非, 而且cover真係唱得唔錯
反而Sard Underground就
幾鍾意大島操刀, 諗住album會多一兩首添
上原個新主音唱功幾好,但佢另一個樂隊主音命反而冇咁Hit

我諗住self cover只係WANDS新單曲先有,而家ALBUM咁出,感覺Being想WANDS好似SARD咁self cover同原創一齊出

但SARD仍未出原創ALBUM
本身大島都係WANDS隊友,而家只係換左木村頂佢
好彩有買 抱き寄せ 高まる 君の体温と共に 初回
有Just a lonely boy
有冇人同我一樣好期待ZARD隻BLU-RAY? 頭先上amazon見到有特典, 更加期待...

恭喜新碟 キミが好きだと叫びたい Love & Yell
在榜21週, 銷量過三萬
有冇link 我搵唔到
正確無誤
我會繼續插BEING HEA
但仍然會照買
我有PS3都好似拎嚟播, 反而我有個BLU-RAY ROM
我通常將隻碟過落部腦再慢慢睇
睇慣左藍光畫質, DVD好似起哂格咁...
WANDS新碟, 你指嗰張有新舊歌嗰張?
本人興趣不大, 但應該都有人受落懷舊下...其實放舊歌真係好危, 你要我點將新歌同經典比
https://wezard.net/news/news-628/

係咪呢個

Amazon未見有, cdjapan見到有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞