日本Being系音樂討論區2

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
唔係呀, 新曲有少少似舊歌Summer Breeze, MANHATTAN BEACH, Tender Rain
有冇聽過姐姐的GOOD DAY
呢首歌真係好聽到
鍾意啊! 不過呢首我覺得作為SINGLE出就爭啲
個MV有一幕有堆火燒緊好入腦
同埋姐姐啲歌詞簡單得嚟真係好夭心夭肺
"泣くから悲しくなるんだと"
或者我只留意佢啲動畫歌為主, 成日覺得佢係要唱到空咁
唱得死去活來咁
其實大黒可以試唔同曲風
GOOD DAY正呀
最鐘意依2段
Good day, and why don't you leave me alone
諦めるよりも ああ 優しくなりたい/比起原諒 更想變得溫柔
Good day 自分の弱さ 忘れたいから/想忘卻自己的軟弱
人はまた恋に落ちてゆく/人終究在戀情裡失墜...

Good-bye, and why don't you leave me alone
雨の中を どこまでも歩いた reason to cry/在雨中四處遊走
Good-bye, walk away, and don't you ask me why
サヨナラだけが 二人に残された言葉…/只留下了...兩人『永別了』的話語......
呢首歌其實都帶點傷感
當時姐姐的狀態去唱呢首歌真係交足貨
GOOD DAY Album有收,但精選碟要等到2016年ALL TIME BEST先收
恭喜新浜LEON新單曲銷量首週第七, 賣6011張

WANDS今次會同徳永暁人合作, 好期待
徳永暁人之前都同唔少Being歌手合作, WANDS就比較少

期待WANDS 第五期NEW ALBUM
徳永暁人出品真係有保證!
強力推介seven rainbow
如果你有玩過心跳3, 更加有FEEL
佢地好似好少合作, 可能最近WANDS隊友木村仲係療養中
https://www.youtube.com/watch?v=csnbU-tqEBM
真係b-side都冇欺場
姐姐真係好野
正啊, 做得好正確啊
其實大黒重返Being後, 歌曲風格比以前更多元化
推介你聽佢的EXPLOSION
https://youtu.be/n5OMhQ7AM1A

其實佢2016隻ALL TIME BEST, 比較可惜係冇收DA DA DA呢首歌, 得BIG盤DVD有呢首歌的PV
睇返舊碟,原來以前姐姐係STARDUST PROMOTION公司

我估佢之後會揀Being為其經理人公司可能係Being投放資源開公司SENSUI去專注做好ZARD
If I Believe有收Kiss同Tonight I feel close to you

一秒ごとに Love for you 又係正
WANDS Brand New Love其實真心高質
https://youtu.be/9i-dsiJArng
但感覺Being唔重視呢首歌

成首歌好爽,聽好多次都可以
週榜得17真係
SARD UNDERGROUND 2ND TRIBUTE ALBUM
籌備中

點解Being唔比佢地出原創ALBUM
當年簽星塵做model入行嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞