日本Being系音樂討論區2

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
佢live好似好少唱呢首歌
可惜麻衣同孫燕姿好似無live過呢首 次次都係搭唔同人唱
不過要佢地一齊live應該都幾有難度
冇live過咩
印象中無咋 又或者我無睇過
睇過既live都係搭唔同人
之前佢地有首合唱My Story Your Song
都好正
我印象中都冇...LIVE都極少唱
不過麻衣都心知大陸FANS極鍾意, 基本係亞洲TOUR都間中有
Live 片段又未見過兩人同場live
我好奇ZARD、B’z、大黒早期堆Being人,頭幾隻專輯都係MINI ALBUM

當年Being資源唔夠多咩
Wands, FOV

https://youtu.be/CBxxAje1R98
上原唱得好好聽有感情

https://youtu.be/fkveCGZlIR0
主音有點幸福,但唱得唔錯

https://youtu.be/RWl2zoWDgXI
麻衣feel fine幾次都降key, 我估原key難唱但都唱得
淺岡早一兩年好似都冇發福係咪疫情期間少咗運動
幸福得太勁
WANDS唱成點
all at once上次唱過「ぼくのとなりに暗黒破壊神がいます。」動畫op
主打12cm都好正, 可惜實體CD冇消息
今次亦確認all at once新曲會同柯南合作期待新曲

唔得 live計上杉唱功、感情都贏成條街
拎原唱黎鞭
其實新人表現算係咁
上原cover其他歌唔錯, 係呢首唔得
上原用WANDS名義黎出歌,真係好好多
就咁solo真係冇乜人知

其實我覺得上原唱功好過DAIGO
all at once同柯南合作的新曲
會喺8月1號播
會唔會買佢隻forever best
前幾年見淺岡著西裝都仲幾型, 今年做咩變左大叔...
第五期wands要多啲機會, 唔好再好似lapompon同埋sard underground要活埋師兄師姐既陰影下
麻衣首歌嗰backing vocal仲大聲過麻衣把聲...搞到好似咪咀咁應該又係太緊張...
FOV主音形象大變
WANDS新主音上原唱得真係唔錯,爭取到的機會要好好把握,期待上原同大黒的合作

麻衣好靚,去返2009年Beautiful造型,唱得還可以
期唔期待all at once新曲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞