『薪火post』BNO 續期資訊(77) THE END IS NEAR

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
係!我雖然鍾意舊版紅色,又鍾意舊版內頁,但又好鍾意新藍色底部個壓花,點解唔可以三者兼得?
你係BNO
因為你嗰本只係bno
佢嗰本係脫歐之前issue嘅BC
咁即係可以同時擁有?利申唔明
十年後個設計可能仲靚呢
例如佢有bno,另外有居英權,可以申請bc,咪有兩本囉,其他國籍如botc嗰啲,都可以有多本bc,喺英國來講,正常!
請問可唔可以兩份申請表放入同一信封一齊寄架?
因為佢個地址好似有個 REF NO. 係跟人嘅
想問下而家做countersign係咪唔洗比相人簽?印象中好耐之前要比form+相人簽証明相中人係你?
依家張相印埋係份countersign form 度
睇DOC
收到
想問下如果副簽人唔接受 搵嗰個新副簽既話
洗唔洗DHL張form比佢? 定係email都得?
如果九十日內都搵唔到適合既人 係咪會reject同唔會退款
無,簽得多最多咪打畀副署人係唔係真係識
頭先幫兩老續埋BNO 發現老母佢(唔係香港出世) 張出世紙得中文
係咪要係香港搵翻譯公司譯做英文先定還是照寄過去都OK?

中文出世紙,寄嚟做乜,佢又睇唔明,專業翻譯你諗住俾幾多?

俾唔到嘅文件,寫信解釋啦!

係第個post 問過,我幫呀媽續嘅時候發覺佢本人張出世紙得中文

想再知道如果寫信解釋係咪話年代久遠,自己張出世紙已經唔見咗就OK,因為家母佢唔係香港出世,要拎返應該冇可能了
再搵你可以電腦俾佢,收咗你文件後,唔再計90日,限幾耐你到時再同pe溝通,唔會退款。
非香港出世身份證已經唔使寄去,冇意思,就咁書面解釋佢係非香港出世,提供唔到就得,而你唔見出世紙,如果係香港出世,應該去生死注冊處申請核證副本寄去。
你自己俾個理由啦,每個人都唔同嘅,寫信解釋都係俾個機會公務員交差啫。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞