『薪火post』BNO 續期資訊(77) THE END IS NEAR

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
首先,80萬呢個數字我唔知你點搵返黎,截至2016年尾為止有效護照數目係152,351 。

https://www.whatdotheyknow.com/request/380862/response/939326/attach/2/FOICR%2042613%20Luke%20Lo%20Final%20Response.pdf?cookie_passthrough=1

其次,英國係要畀香港人安全再保證為前提嘅平權方案,你呢個方案根本唔湯唔水,提出黎可能連支持大規模平權嘅議員都否決。
BN(O) passport = uk passport,無需要糾正。

寫信解釋,上款內文下款日期簽名正式公函。
寫到明喺客應該ban硬喎
唔係嘅話點解醫生佢要寫到明唔可以醫生同病人嘅關係
寫明喺客都畀佢過咪double standard?
想問下有無巴絲知銀行e-statement可唔可以print落黎做住址證明?
追左好耐post都搵唔到
就算李嘉誠肯大投資
當一個國家本地人都失業
會俾你請堆香港人為主?
其實最正常應該係佢allow bno 可以當地工作
交幾年稅就可以轉BC
Town of birth 係咪一定要跟出世紙醫院個地方?

定係就咁填hk都得?
正常填HK就最冇死

可以參考下第一頁
真正係朋友咪簽得
兩個填香港,否則會出沙田國、荃灣國......
想問問 而家佢話疫情關係叫人遲D先申請 洗唔洗理佢 ?
private都有over2年嘅交往咪冇問題囉
有冇睇doc㗎
睇下你有幾急切要申請啦
因應你自己嘅需要揀option唔該
佢指引都好清晰,識兩年以上,揸外國護照兼有專業嘅朋友!doc亦有詳細搵朋友教學!

多睇doc保平安。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞