『薪火post』BNO 續期資訊(77) THE END IS NEAR

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
前幾版先有人問過
睇doc呀
因為有人打尖而對罵,繼而開波,而片中職員係入境處,冇任何武器在手,惟有食花生!
你啱 個陣搭飛機去旅行多數有d錢
但不過見咁多人apply 連無執輸精神都無真係幫唔到
唔該
問嘢之前唔該睇曬doc先
中文閱讀理解食雞蛋嘅人
可以上去hmpo睇英文版
冇所謂啦,反正佢地千方百計黎到香港仍然咁愛国,將香港變成另一個中国城市,就由佢做中国人囉..
其啲人唔係無諗,而係覺得機會不是我的,認命把啦。要知道真係有能力嘅,就一定做咗登記。

但亦留意,總有愛國愛黨之人,心中紅底,如生於如此家庭,一早已進入大灣堆填區!
如果你的副署人為英國國民(包括British National (Overseas) 英國國民(海外),簡稱BN(O) )或愛爾蘭公民以外的英聯邦國民、歐盟國家國民或美國護照持有人,副署人必須提供副署人護照個人資料頁的彩色影印本。
有遠見嘅一班大陸嚟嘅人,一早就已經安排好晒,自己搵晒後路,唔似呢班,盲毛居多,不過都有啲後知後覺嘅,總會珍惜一下。
我揾唔到人副簽, 諗住膽粗粗寄左去先試下得唔得
但驚寄曬D正本去,到時佢要求副簽我又比唔到,啲文件會唔會寄返比我?定佢會一直hold住? Thanks
成人用十年
你的申請不會僅因遞交申請前欠缺副署的聲明書而被拒絕。
會return
但係一定係佢正式話reject你個申請之後先會return
原來師兄你有咁嘅身世

咁你阿爸阿媽有冇bno?有嘅話,他日真係平權就帶埋佢哋走
想睇
副簽人要求提高左要住UK?
You can only confirm someone’s identity if you:

are 18 or over
live in the UK
have a current UK passport
have known the person applying for at least 2 years (this is the adult making the application if the passport is for a child under 16)
know the person applying as a friend, neighbour or colleague (not just someone who knows you professionally)
睇DOC
online countersign/你本身係uk國內申請就要
唔搵唔知揸外國護照朋友多,doc有教遇上副署要點做,你睇多一次啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞