『薪火post』BNO 續期資訊(77) THE END IS NEAR

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
真係要搵搵 字面上就肯定係㗎啦
是咁的,我同我啊媽早前都相繼續返bno,我細妹係97年11月出世,本身肯定冇bno,咁如果我啊爸都續返,而且又假設真係平到權,可唔可以比我細妹繼承?但佢又已經成咗年,係咪點都冇得繼承?
而家呢個concern影響到我啊爸決定續定唔續本身佢唔去旅行,所以續黎冇咩用
平到權先知
續喇
其實doc都俾咗優先次序,求其搵個bno並非全錯,之前夠有巴打話做地盤嘅bno都得添!其實成日都講,英籍行先,職業行後,係俾多啲人信心,唔好因為覺得難搵而搏大霧,做爛市就以後全部人無運行。

其實叫人求其搵,都戴多個頭盔,話英國有權補交合資格人士嘅副署就得了。

大家都係想未來巴絲續證順利啫。不過叫人睇多次doc啦!
一四年佔中唔續
一九年逃犯條例唔續
二零年國安法先考慮續

其實仲有好多事件令人會想續BNO,但去到依家都未下定決心嘅人究竟諗緊咩

成日聽到好多朋友又嫌煩又話搵唔到副簽又剩

究竟係咩情況之下對佢地嚟講續嘅誘因會大過唔續嘅誘因?
但唔係話要18歲前先可以繼承?我細妹成咗年...
比錢買個希望
平權到呢一刻都係未知數,究竟點安排要到時至知,但呢一刻有本有效bno,代表佢有關資料喺英國係最update 嘅,到時真係平權,相對未更新關資料嘅,應該會更快核實身份,總之父母嘅相關身份資料,一定要好好保全,以便將來有機會時,隨時可用,機會永遠係留俾有所準備嘅人!
是但喇
都唔係BC
我擔心將來買嘢食,中國產同日本產,我揀日本產都比人拉
所有嘢都未定,可能到時比個BC你但唔比你傳落下代

如果用千幾蚊去買個希望/保障都唔捨得,咁你可以選擇唔續

但其實你老豆老母當年都可以唔幫你申請BNO,都係買個保障比你,邊個估到依家廿年後會有用
今晚已經好熱鬧
我記得續都好似係千五定千八蚊左右
你一家四口出去食餐好啲嘅隨時都冇咗啦,呢啲錢無為慳
之前英鎊跌咗仲平啲添,依家.....
我 14/4 平郵過去,依家佢地仲未收到,好撚驚寄失

勇士 有啲錢唔係好慳得
做咩唔俾多啲錢用DHL啊
冇tracking 好易會lost
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞