『薪火post』BNO 續期資訊(77) THE END IS NEAR

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
BNO只有港英年出世受惠.

當各國同情香港, 可以試下遊說方舟2.0方案!!

https://lihkg.com/thread/2032228/page/1
https://www.hongkongpost.hk/filemanager/common/forms/pos15_Supplement.pdf
平郵要42 - 54個工作天先到
等6月啦

BTW
有冇掛號
唔止,去幫襯貼滿連濃牆嘅舖頭,都一樣要拉
世界弄,拎其他國家國旗去捧場,又即死
sorry平時少用速遞如果揀dhl/fedex係咪仲要細分邊種服務?洗唔洗揀最貴個種?
寄過去個本舊bno連其他文件,係咪搵個牛皮紙袋入住佢,封面就寫寄咩地址就得?
同埋叫佢上門收件定我拎去其中一間dhl/fedex比佢寄?
唔該曬
總有大型速遞公司可以送過去啦
最多咪貴D
我D集運都送左唔少黎
冇理由冇得送去
支共最興上綱上線,如果國安法實行後,講句本土優先、港人優先都隨時被班仆街演繹為港獨,變成分裂國家、煽動顛覆國家政權罪!
其實你可以試左寄COPY先....不過HMPO有權叫你補返正本
我地都係建議用大型速遞公司
得自己張出世紙,但無老豆老母個張,申唔申請到
唔該曬
直接講,任佢講,點都可以屈你!你睇香港限聚令,都被班警畜用黎隨個人喜好打壓一般市民,反而佢眼中自己友就乜事都冇,就知任何荒唐事都可以發生!
我以前唔明點解美國建國憲法,賦與人民擁有槍械權利,而家明喇,就係當政權通過惡法,變成暴政,不合理地欺壓人民,人民可以群起反抗!
唔該曬
姐係話自己無passport before?
1990 issued
未見過一個國家咁玻璃心;
或者咁講,話自己係中國人,都覺得係一件羞恥嘅事
你跟住個system入啱資料佢就會自動幫你分類呀
想問下宜家新系統upload證件相有冇咩size嘅要求?
手頭上得美國visa證件相嘅digital copy 如果唔啱用要去影過
有咩比咩

唔使啦,最基本就得,你用個公文袋入住所有文件,辦公時段直接去佢地服務中心,同佢講寄去邊,問佢幾錢,再問佢拎個公司紙皮套入住、俾錢就搞掂!
一般都係兩、三日內到,其它乜鬼上午寄、下午到特快服務,上門收件全部額外計錢,你都係但求安全送到去,差一日半日冇乜問題....
系統會話你知
hmpo網站入面有guideline
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞