『薪火post』BNO 續期資訊(77) THE END IS NEAR

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
千幾二千都唔肯比你阿妹成年叫佢幫阿爸續啦
想問係咪一定要比出世紙正本?影印本得唔得?
絕對有可能!只要有支共班畜牲,就可以荒謬無下限!
你有冇睇十年?其中一個故事,智叔賣雞蛋,寫住「本地蛋」都犯法,被個仔同學向政府告發,話唔可以用「本地」,最多只可以用「香港蛋」,唔好以為唔會發生,你睇而家講句本土優先都被班仆街老屈港獨!就知戲內故事都可以變真!
如無特別指明,所有身份證明文件皆需要以正本呈上 ( 不包括香港身份證 ),如以副本呈上,HMPO將保留呈上正本的權利 ( 不包括香港身份證 ) 。
係唔係而家續既都要interview
push
睇DOC
但特衰護照唔係可以比colour copy佢咩?
因為咁重要既野真係好驚寄失加上而家武肺搞到英國停哂工 唔知寄完過去等幾耐先有回音
所以出世紙係咪可以唔比?thanks
太平盛世時,續BNO寄平郵已經係勇士,而家全球疫情,郵政服務半停工你都夠膽用平郵,要有戰狼300勇氣至得!巴打請受我一拜!
依家係咪指明要副簽first uk passport
衰d講句,郵局職員黎手掉落垃圾筒都唔知!
搭單問 而家應該用邊隻寄?唔該
特區護照正本同副本都得
出世紙要求係正本
你可以試吓
睇DOC
唔好意思 頭先太懶
Dhl
DHL、Fedex之類,暫時唔好用國際郵政服務,因為就算香港開,當地郵政都未必開,所以平郵、Speedpost之類就唔好用住..
想問,佢叫我交特區護照copy俾佢,但我本護照仲有15日到期⋯⋯⋯佢會唔會都接受呢?唔該哂
HMPO要你申報有咩其他國籍姐
唔該哂Ching
你不能為你已過期的舊版藍色封面英國護照續期。這類帶有黑藍色封面的英國護照是於90年代前期簽發給英國國民的。如你持有這本護照,你必須以首次申請英國護照的方式,選擇「First British passport」首次申請護照選項,以及提供你的藍色護照及其他證明文件。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞