楊潤雄:日本多次發動對華侵略,令數以千萬計同胞喪生,答案只會有弊,不會有利

836 回覆
68 Like 965 Dislike

大陸都可以討論
港官:中共上場,只有弊,沒有利
為撚左政治正確 奶共奶到雪雪聲
佢真係戇鳩
要求教育局公开谴责毛泽东伤害人民感情
解放軍對華侵略,令數以千萬計同胞喪生
廢?
咁咪對答弊嘅學校唔公平囉!

局長,要奶唔係咁奶吧
而家講政治吖嘛 又唔係真係講歷史

上面滿意就得啦

香港正苦無權口交
收皮啦,我答到利多於弊係咪可以推埋你楊潤雄落垃圾桶啊
咁以下呢堆係咩嚟?中國人傷害自己民族感情?

打土豪分土地 三反五反 大躍進 人民公社 三面紅旗 大鳴大放 三年大饑荒 十年文革 改革開放六四屠城 吞併香港 法輪功鎮壓 非典型肺炎攻擊 零八憲章 鎮壓宗教團體 網絡集權審查 一帶一路滲透 終結一國兩制 文攻武嚇台灣 習帝終生集權專制 中美貿易大對決 武漢肺炎攻擊
有藍絲親戚打個比喻
話如果條問題係
德國納粹二戰時殺害猶太人 對猶太人利多於弊
咁都應該取消

我唔知點駁返佢
有無巴絲諗到

藍絲親戚係歷史撚
啱啊但港共應該準備日後改課程,改到大家入場死背書就得
呢d野就鳩Fing Fing 咁出黎開記招,其他野就收皮

個9個爭住同主子表忠誠
佢地係咁
最中意放大一啲野黎睇
唔識拉闊啲
你老母共產黨1949年先接手,之前嘅野關你撚事咩?佢哋就真係食人血鏝頭嘅始祖喇
完全唔撚識教育嘅人做教育局長
唔駛駁
答不同意就得
咪當佢送分
指日本多次發動對華侵略,令數以千萬計同胞喪生,答案只會有弊,不會有利,題目無討論空間,不適合作為教學,更不適合在公開考試作評估考生能力

指共產黨執政70年,令數以千萬計同胞喪生,答案只會有弊,不會有利,題目無討論空間,不適合作為教學,更不適合在公開考試作評估考生能力
師兄呢句非常好
愛國必須反共
講真,咩事都有利有弊
冇日本侵華 ,哪有新中國呀
而且仲要係開放式題目,條題目淨係講日本對中國
連侵華兩隻字都冇
而家係唔係諗下日本對中國有咩好處都唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞