楊潤雄:日本多次發動對華侵略,令數以千萬計同胞喪生,答案只會有弊,不會有利

836 回覆
68 Like 965 Dislike
咁所以呢條題目的確係有討論性同正反兩邊可以寫, 而唔係個仆街局長咁 要硬性貫輸仇日情感囉

孫中山死得早,中共係仲同意佢既歷史地位
同埋孫中山係接納共產黨推手,唔會唔講得

大陸同台灣對國共歷史都係爭主次問題

比如叫聯俄容共定聯俄聯共
即係支那想藉自身變強大修改字眼,提升主次地位
之後嗰8年已經引導你答弊多於利啦
點都可以用大量人命傷亡最後包抄翻
剩係問00-31年仲更加具爭議性
佢力數晒每件侵華事件都無用
條柒頭無答過侵華之前既事件,都拎唔晒8分啦,分分鐘一半4分都拎唔到
而家係咪講日本仔殺人?
唔係吖嘛
講緊日本借錢俾支那人吖嘛
你講殺人做咩啫
其實諗真D 真係咁樣
所以心邪既人諗野自然污穢
包埋二戰個period已經係想你答弊嗰邊多d
係都要衝出嚟做奴才
係咪理科垃圾走去評歷史?
日本侵略令全中國人圑結抗敵;
日本侵略令中國邁向國際,繼而加入聯合國
[警世]跪求睇晒,而家文宣同埋記錄歷史比起任何時候更加重要
https://lih.kg/2017683
背習語錄
清楚歷史既都唔會係藍絲啦下話,歷史撚?
呢條好明顯出得冇問題

班智障小粉紅奶共個猴擒樣幾撚肉酸

今日呢件事睇嚟都係得一個結果

垃圾土共搞完ls 會再搞歷史科內容
法國好多讀歷史既都好反共
睇著眼點
道德上絕對係大災難
令猶太人逃離歐洲納粹控制區, 同仇敵愾, 得到國際同情支持, 間接促成現今以色列立國

利申:中世史 U
佢意思係想講如果係西歐出條咁既題會唔會出到街
仲話係歷史撚
明明類比錯誤

係比較就講德意志帝國、威瑪對歐洲影響
而唔係單純納粹德國嘅行為

仲有而家又唔係事必要認同利多於弊
唔好話佢有冇教學經驗
佢應該以前根本考都冇考過歷史科
就係度衝出黎柒
外行人帶內外人就係咁
港共班太監衝出黎倒毛咁大不敬
本身條問題就冇問題
就係D想搞文革既仆街格梗整到有問題
教育界既人一定要出聲反駁
楊狗一啲歷史常識都冇,自動獻媚,連低級紅都冇資格做啦
美國向日本發射原子彈,令數以千萬計日本人喪生,答案只會有弊,不會有利,題目無討論空間,不適合作為教學,更不適合在公開考試作評估考生能力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞