楊潤雄:日本多次發動對華侵略,令數以千萬計同胞喪生,答案只會有弊,不會有利

836 回覆
68 Like 965 Dislike
根本成個東北成為重工業重鎮,就係日本發展出黎
八年抗戰打咗45年
8歲小朋友今年45歲
算,最多4分
欠正反論證
佢有冇講土八路點取得江山?
沒有孫中山海外宣傳起義革命
沒有推翻清廷
跟本單野只會證明到,班藍絲到底有幾蠢。冇讀過中國歷史,又要係到同人講歷史
係 通州屠殺事件
而家係特區讀歷史, 係咪只可以屠手打飛機, 手撕蘿蔔頭, 只可以宣傳國仇 !? 國恥內戰唔講得 !? 係人都知文革死人仲多過中日戰爭, 局腸夠唔夠膽公開話文革只有弊, 沒有利先 而家攪埋d上肛上膳文字獄, 考試都要症痔正確, 係咪想香港變成贏國咁弱智, 反日要砸日本車先夠愛國
btw, 楊局腸, 劏房波, 幽騰華而家係下屆特首賽道爭崩頭, 真係陰招盡出, 食相難睇.

太多version je.

你史書黎去都係嗰d, 但近代史真係source太多。 預計唔到。
我淨係知香港回歸中國弊足廿幾年
自己出marking scheme
唔成立,因為針對單一事件,冇討論空間
日本幫左國父咁多次 原來都係只有弊
剩係識南京大屠殺,八年抗戰覺得自己學識淵博人唔笑狗都吠
無日本現代化、成個亞洲都要衰弱多幾十年
明治維新,日俄戰爭係亞洲復興,反帝國主義既希望
搞撚到國際戰線,等外國唔承認dse
老毛表示不讚成
對比英國殖民地嘅時期,的確係。。
殺唔晒支那人咪弊囉
孫中出,雖然鹹濕,但佢提出三民主義,比共剷好多!
將介石
1908年春被選送日本留學,入振武學校學軍事[3]:1462。蔣與陸軍速成學堂62名學生,一起到東北陸軍部集合,自大連乘輪船赴神戶,然後轉往東京,進入振武學校[24]:9。1908年3月進入振武學校[35]:62。振武學堂是1903年由日本陸軍參謀本部所創立之日本國立軍人養成學校,是為了預計進入陸軍士官學校,或陸軍戶山學校就讀之清國留學生,而特別設置之預備教育學校[36]:246

日本仲幫中國培訓軍事人材, 將介石都有受惠
d藍絲仲講緊打打殺殺,要講就講日本侵華對中國現代化有咩影響啦
好撚鍾意講「冇討論空間」
之後就要人跟佢嗰套
楊潤雄反共到仆街
on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞