楊潤雄:日本多次發動對華侵略,令數以千萬計同胞喪生,答案只會有弊,不會有利

836 回覆
68 Like 965 Dislike
楊潤雄睇嘢就以偏概全喇
條題目問是否同意此說法 答agree/disagree都得㗎焗腸
你依家此地無銀jm9姐
再一次成地玻璃碎
咁中史未唔可以考秦朝
好似有考過秦始皇是否罪在當時、功在後世
一二戰既影響成日都出,係咪因為種族滅絕發生過就完全無視其他影響先?
而家考評局條題針對係1900-1945年間發生既所有事件, 唔係講單一事件
楊潤雄質疑毛澤東
楊潤雄: 答案只會有弊,不會有利
日本泛亞主義者支持辛亥革命對中國又有冇利呀
同胞,食屎呀你,你LM就同胞
食蘿莉
個時最鍾意寫b依類題目 另一個角度思考歷史
仲未計康有為梁啟超個班無日本你連君主立憲都唔會度到出黎
推出國際,令外國不承認dse
歷史科係咁架啦 唔係點考唔通叫你背8年抗戰入面啲野咩
你個藍絲親戚可能係歷史撚,但一定無邏輯
題目係︰
「1900至45年間,日本為中國帶來的利多於弊」
佢要用二戰納粹比,應改做︰
「1900至45年間,德國為歐洲帶來的利多於弊」

而佢扭曲條問題做︰
德國納粹二戰時殺害猶太人 對猶太人利多於弊
代返入日本同中國,會變成︰
日本二戰時殺害中國人 對中國人利多於弊

希望你明白你藍絲親戚幾on9, 亦都forward俾佢睇睇佢睇嘢幾狹隘
https://youtu.be/00u7U1r2wHQ
又係時間學習下咩叫真。中國國民教育
條問題係1900-1945 而5係問二戰其間
奶得肉酸到
條藍絲親戚好煩
話如果一定答唔同意
咁咪無討論空間

佢成撚日拋書包
你覺得只有弊咪答唔同意囉
又唔係限你一定要同意
咁大躍進呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞