楊潤雄:日本多次發動對華侵略,令數以千萬計同胞喪生,答案只會有弊,不會有利

836 回覆
68 Like 965 Dislike
你覺得只有幣咪答有咩幣囉,有咩問題?
而家冇話咩立場一定係錯,冇標準答案架。
咁怕政治唔正確
咁佢地不如係支爆前都CUT哂成個現代史唔好讀囉
仲有讀到晚清好啦
1911都咪啦, 廢事又話政治唔正確
楊潤雄
學歷:
香港大學社會科學學士
墨爾本皇家理工大學工商管理碩士
-------------------------------------
讀到碩士都唔識解題
問你45年, 你就拎住8年歷史黎打J
唔怪得啲子女去晒澳洲讀書
唔答都解錯,答更加錯
反毛
咁都駁唔到係你問題
宜家唔係淨係講侵華嗰段時間
蔣匪中正
49年之前佢唔代表全中國, 中共係官話黎架
點會呢 沒有日本侵華哪有新中國
咁你都唔識駁係咪衝出黎俾人笑
1900-1945個年代譜咁撚闊20分題目都唔夠寫啦吓嘛
你個親戚係歷史撚但一定無邏輯
再講中西史題型都係咁 駁咩姐
1900清末
1911辛亥革命
1913北洋政府
1925國民政府
1930軍閥大戰
1927-1937國共內戰
前面幾撚多野唔講呀
利:樓市大跌!
共產黨發動文化革命,令數以千萬計同胞喪生,答案只會有弊,不會有利,題目無討論空間,不適合作為教學,更不適合在公開考試作評估考生能力。
堂堂教育局局長連咁簡單嘅題目都答錯
無錯
當年我考嗰陣都覺我考評局出得好tricky
依題嘅資料擺明係中共掌權前嘅原則,講到自己以後治國會點點點
但係你知我知單眼佬都知1949年後發生過啲乜
所以題目重點考緊你熟唔熟1949年中共掌權後嘅現代史,再同題目提供嘅資料做比較
嗰陣我答得好開心因為可以數晒中共啲衰嘢出嚟
我認為中日戰爭是弊多於利
二戰為中共製造一個竊國的機會,表面聯國軍抗日,實為聯日出賣國民黨。因此戰後毛澤東多次感謝日本侵華。
中共成立後,反人類罪行罄竹難書,由文革、大躍進、8964、新疆集中營、以至向全球輸武漢病毒,可見中共已成世界癌細胞。
牠的存在絕對是弊多於利
最撚憎d人咁記仇,無離大方,做人大方d!!!!
其實佢奶共奶到咁出面係咪想做特醜
毛澤東點講嘩?

殺得中國人多就有弊冇利? 中共殺中國人多過日本仔喎? 中共奪權又係有弊冇利呀呵?
咪話係中學生要睇住參考文章黎答題 係題目未能提供足夠公平性 會令考生影響情緒bababa...
咪 最多你咪判所有答利嘅同學冇分
使唔使咁出面 狗樣真係核突啲
可以答反對啫屌
你可以話早年資助革命黨係為影響中國政治作鋪展
例如後來21條壓逼中國北洋政府
00-45 都係negative
佢真係奶共第一先鋒,教育局本身唔係火頭正中心,呢條撚樣捉緊每一個機會衝出黎上位,其他局一般都睇定d先,睇吹咩風向先回應,佢就直頭搶閘,我懷疑佢想做特首
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞