楊潤雄:日本多次發動對華侵略,令數以千萬計同胞喪生,答案只會有弊,不會有利

836 回覆
68 Like 965 Dislike
岩啊,條問題應該變為
日本於"中日戰爭"(1937年後)時屠殺中國人,對中國人利多於弊,咁就Apple to apple

但依家講緊1900-1945,仲有係日本對中國帶來的(邊方面呢)
各位議員睇到啦,一定要大大屌9條撚屌送哂仔女去話要查中國既國家讀書
咪係囉, 如果條問題問 [同唔同意日本人殺中國人係利多於弊]
我都覺得有問題始終考試唔應該咁問

對稱既問題係 同唔同意19xx-19xx德國對歐洲係利多於弊
事實上歐洲亦都有d notes會分析Nazi既利弊
弊唔洗講, 利就係基建同經濟呢類
但當然最後答案都係弊多於利
我冇見過侵略喎 係兩班人互相攻擊
1776年7月4日有一個政權成立200幾年去對付1949年建國既中共,係咪要譴責?

1920年蘇維埃政權成立中國共產黨操縱中國,係咪要譴責?

1972年周恩來代表中共同日本建交,係咪賣國賊?

1931年開始用日貨既支那豬,係咪賣國賊?
屠殺猶太人係事件
1900-50係時段
異類不能相比 藍絲請收皮
認真問 我地幾時會搞鳩啲on9少數派議員
同埋d垃圾官??
評卷老師:楊潤雄 U
條題目問你00-45 而唔單止問37-45 就知佢想你唔單止答日本侵華 而係想學生答多啲 日本對近代日本對中國政治的影響, 咁都可以小題大做 我真係唔明港共土共諗咩 打緊咩主意
agger,藍絲親戚問法好有個人仇恨
好撚柒 自暴其短
根本大部分人都會答唔同意,因為背書有分執,而答同意要本身有睇開書同有料先攞到高分唔係好易中伏
指中國共產黨發動文化大革命,土改鬥地主,令數以千萬計同胞喪生,答案只會有弊,不會有利,題目無討論空間,不適合作為教學,更不適合在公開考試作評估考生能力。
邊位狗官仲叫香港後生讀多D歷史?
依個PO已經大量熟讀歷史既人才
返去食屎啦成班狗官
共產黨屠殺中國子民話千萬 只有弊沒有利
如果今年History有題目叫評論喺二戰時期嘅希特拉或者德國就好玩
笑4
所以中國係冇 近代史
一睇就知無讀過歷史科,無考過歷史科既垃圾扮大支野
大把嘢駁啦下嘛

剩係佢出題都錯誤

hkeaa 就1900-1945 成半個世紀慢慢討論

藍絲狗就扭到變剩係二戰時期,縮短哂邊有得比

你話8年抗戰vs 二戰屠殺猶太人就話ja
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞