楊潤雄:日本多次發動對華侵略,令數以千萬計同胞喪生,答案只會有弊,不會有利

836 回覆
68 Like 965 Dislike
年年訪問支那去港共睇升旗禮,都無乜邊個唱到完整歌詞
所有戰爭都有人死
係咪唔洗再討論同研究
你支共架「功臣號」坦克係邊度出黎
下?

你主觀諗法就代表所有人?
新世界時期,歐洲對美洲帶來的利多於弊,你同意嗎
冇錯
吖屌你啱喎今次
同胞?佢哋係中華民國人喎
你親戚係黨屎撚咋?
要搞大佢,等d 人知道呢個垃圾教育局局長政治考慮多於學術考慮
屋企個兩條藍絲都話條題目有問題喎 真係腦裝屎
呢類型題目從來都無固定答案
日本侵華係弊相信好多人都係咁諗
呢啲題目就係想考生用另一個特別角度去睇一睇件事
跟住再衡量返利定弊多啲

成班“官”講到剩係啲資料剩係得好事
係引導人忽略侵華事實

人地讀歷史架,侵華二戰呢啲大事晨早入哂腦
一講到二戰我相信個個都琅琅上口
但係份卷嘅資料又有幾多人知甚至耳熟能詳??

成班奶共奶到個腦都廢埋
剩係得政治正確
點解死咁多人?
因為中共掛住建國唔打仗lor
中國?唔指中共,但沒有共剷黨,就沒有新中國。所以對中國有利。
屌,唔係日本投降,蘇聯佬俾哂關東軍嘅武器中共,而另一方面,國民黨就美國一直停止供應佢軍備,已經失去左平衡依啲就係歴史
佢唔記得共產黨係得益者,點會無利呢?
瀋陽發展得不知幾好
其實syllabus 本身就係考港中日現代化
”Students will understand the concept of “modernisation”, and acquire an overview of the ways in which Hong Kong, China, Japan and Southeast Asia underwent modernisation in the 20th century.”
藍絲親戚 想block都block唔到
教育永遠都係洗腦
好難唔反,我連國民黨都唔鍾意又係貪污仆街黎
立國變左中共之後又變晒質,正垃圾,個時d人真係好慘,人生屈係兩個垃圾政權度,仲要打仗
咪講明1900至45年囉
如果題目問37-45 我就勉強當你局長講得啱, 但題目問00-45啊, 00-37就無野值得討論?
莫非楊焗腸佢意思即係共產黨當權對中國只有害無利?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞