楊潤雄:日本多次發動對華侵略,令數以千萬計同胞喪生,答案只會有弊,不會有利

836 回覆
68 Like 965 Dislike
佢而加係話冇利wor
唔係弊大於利
屌你老母臭閪啦,有冇讀歷史架條仆街冚家鏟,唔是日本侵華你支共會偷到雞?
啱啱爬埋文先知係唔一定用埋個資料 咁都好d
但係都係怪怪地 因為整合1900-1945正路都係弊多於利ah mah 咁如果係有正路答案 咁條題目仲出黎做咩
除非你話係利多餘弊la 咁我有興趣知點解釋
btw想知e度有幾多人係覺得利多於弊
不過都係個句la 唔係話條題目有錯 而係話條題目有d怪
咩叫正路答案
通常引用正史+言之成理就得
駛鬼一定要答中某一邊先有分
楊洋生,請問六四是利定弊?
佢咪係否定緊個題目
佢係話根本唔應該問利大於弊定弊大於利
因為任何情況下都唔會有利既存在
係佢立場應該要考評局改做有咩弊處先岩佢心水
毛澤東話要感謝日本架
楊潤雄公然同支那紅太陽唱反調
一定係漢奸走狗賣國賭
你又係無讀歷史架啦

答題重點不在於你揀咩立場,係之後你寫到幾多正反觀點去支持你既論點

條題目無問題,有問題既係考個個人無足夠既史料支持自己寫既論點

歷史唔係yes no亦唔係計數

楊潤雄點解咁弱智就係佢連解題都錯,同條蛋散唔讀歷史學人講歷史
我意思就係絕大多數人會答弊多於利
而一個好問題係應該叮噹馬頭 兩邊撐geh人數差唔多
但係e條問題我相信唔會ah mah 所以怪lor
我淨係知爹娘親不及毛主席親 而同時天下又無不是之父母
既然連父母都冇不是 咁多番感謝日本侵華嘅毛主席仲有咩可能會錯
唔關事,唔會睇呢d架
沒有日戰 哪有咱們的偉大共產黨?

咱們偉大的蝗国早会成為與臺灣一样的富強民主資本社會

还哪有 文革 八九 殘體字 等揚名海外的机会呀
任何野都有正反
畀我一定答有利
沒有日軍侵華就沒有共產黨執政,沒有共產黨執政就沒有香港回歸新中國,沒有香港回歸新中國就更加沒有一國兩際成功落實,睇下佢點扣分
其實做得多pastpaper就識答架啦
弊咪唔一早殺撚晒你班支那人囉,而家係度遺害人間
而共產黨就會全力打壓所有講”反”既人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞