由蔣巴變蔣狗 談連登質素

1001 回覆
70 Like 8 Dislike
其實佢係咪好鐘意蔣介石

係咪好享受228同713
想知入咩罪,香港冇肖像權,你張相又係facebook icon 公開既

刑恐+不誠實使用電腦

咁大單罪你都有辦法銷案,好野
想知入咩罪,香港冇肖像權,你張相又係facebook icon 公開既

刑恐+不誠實使用電腦

浪費警力+傻人發現

刑恐+不誠實使用電腦

B. 禁止某些恐嚇行為

根據 《刑事罪行條例》 第24條 ,任何人如威脅另一人損害對方的名譽或財產,或進行非法行為促使他人受到威脅,導致該人士作出他在法律上非必要的行為,或不作出在法律上有權作出的行為,都屬違法,若 循簡易程序 被定罪可被罰款2,000元及監禁兩年,若 循公訴程序被定罪 ,則可被判監五年。

from http://familyclic.hk/tc/topics/Daily-lives-legal-issues/Stalking/Possible-criminal-charges-against-a-stalker-under-the-Crimes-Ordinance/

Ok報案 今次有冇巴打同佢玩

係咪要本人報?

刑事應該唔需要

如果唔係謀殺點告
粒花生真係好撚正

d人仲話連登低質 幾耐無d咁有娛樂性既post

有冇巴打得閒整合
夠料比佢威返次上網典未?

到時真係偉人喇
出哂名
一夜之間由波台玩具升級做連登玩具
蔣囝 你岩岩恐嚇人
即係你報CID自首

刑恐+不誠實使用電腦

你告得入既話
咪一齊係監獄入面再大戰囉
係,個位CID問我有無個post條link,我就send左呢條,

之後我唔知佢會點做啦

ok
一陣發現多單罪案

CID: oh? 蘇生呀?你係咪話嗰個蔣介石刑恐呀?

刑恐+不誠實使用電腦

係,個位CID問我有無個post條link,我就send左呢條,

之後我唔知佢會點做啦

留名
咪撚吹水呀

之後我唔知佢會點做啦

將軍澳cid 你好
做緊assignment 之後一返嚟睇一睇
劫已騎

刑恐+不誠實使用電腦

唔好咁啦蔣囝....
我真係想知報咩罪

虐畜

我真係想知報咩罪

虐畜

刑恐+不誠實使用電腦

蔣狗 笑你就叫恐嚇你

咁你成日屈我係洪狗 要我搵證據證明我唔係洪狗
否則日日叫我做洪非凡

咁你算唔算恐嚇我?
做緊assignment 之後一返嚟睇一睇
劫已騎

你宜家先返黎

之後我唔知佢會點做啦

留名
咪撚吹水呀

我份人唔吹水

十卜
B. 禁止某些恐嚇行為

根據 《刑事罪行條例》 第24條 ,任何人如威脅另一人損害對方的名譽或財產,或進行非法行為促使他人受到威脅,導致該人士作出他在法律上非必要的行為,或不作出在法律上有權作出的行為,都屬違法,若 循簡易程序 被定罪可被罰款2,000元及監禁兩年,若 循公訴程序被定罪 ,則可被判監五年。

from http://familyclic.hk/tc/topics/Daily-lives-legal-issues/Stalking/Possible-criminal-charges-against-a-stalker-under-the-Crimes-Ordinance/

Ok報案 今次有冇巴打同佢玩

係咪要本人報?

刑事應該唔需要

如果唔係謀殺點告

係啵
柒咗
蔣狗原來嗟咁樣衰😂😂😂
好驚有ching 忍唔住整街招貼旺角
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞