由蔣巴變蔣狗 談連登質素

1001 回覆
70 Like 8 Dislike
我同佢真人唔熟,上堂自己坐 。知道佢一開學 已經起同班嘅女同學底 WhatsApp同人講我知你住邊到。去到做 project 果陣 好似咩都唔做 freerider然後又同班男同學嗌交 玩同學電話 叫咗五百幾蚊外賣上人屋企 玩埋同學嘅家姐 然後係班群 嗌交 出嚟隻揪,然後上堂果陣成隻死狗咁 一落堂就鼠走咗。佢屋企人係律師嚟,科主任因爲依單嘢 出咗警告信,佢後尾疑似轉咗去 觀塘ive.

B. 禁止某些恐嚇行為

根據 《刑事罪行條例》 第24條 ,任何人如威脅另一人損害對方的名譽或財產,或進行非法行為促使他人受到威脅,導致該人士作出他在法律上非必要的行為,或不作出在法律上有權作出的行為,都屬違法,若 循簡易程序 被定罪可被罰款2,000元及監禁兩年,若 循公訴程序被定罪 ,則可被判監五年。

from http://familyclic.hk/tc/topics/Daily-lives-legal-issues/Stalking/Possible-criminal-charges-against-a-stalker-under-the-Crimes-Ordinance/

g持樓上位巴打報警
想睇
醬囝開post 話有個36F女友,係邊度識架

工場入筷子啲同事嚟
我真係想知報咩罪

虐畜

笑死
希望唔好和解
真係想睇下警方落咩罪

浪費警力啦梗係.

傻人發現案

"弱智露體狂"果隻feel.
笑死
希望唔好和解
真係想睇下警方落咩罪

浪費警力啦梗係.

傻人發現案

咪報囉,自己攞嚟賤 報得入嘅就俾架生中介狗用正途搞鳩你 報唔入嘅你就柒一世(雖然宜家已經係)
B. 禁止某些恐嚇行為

根據 《刑事罪行條例》 第24條 ,任何人如威脅另一人損害對方的名譽或財產,或進行非法行為促使他人受到威脅,導致該人士作出他在法律上非必要的行為,或不作出在法律上有權作出的行為,都屬違法,若 循簡易程序 被定罪可被罰款2,000元及監禁兩年,若 循公訴程序被定罪 ,則可被判監五年。

from http://familyclic.hk/tc/topics/Daily-lives-legal-issues/Stalking/Possible-criminal-charges-against-a-stalker-under-the-Crimes-Ordinance/

Ok報案 今次有冇巴打同佢玩
B. 禁止某些恐嚇行為

g持樓上位巴打報警
想睇

邊個威脅醬囝食大茶飯?
粒花生真係好撚正
唔係講笑,蔣囝你個樣真係好似低低地嗰啲人😂😂😂一望就知智力有問題嗰啲
不如你勤力啲多啲去工場入吓筷子賺返千零二千蚊剪吓個頭買件衫仔著吓啦😂😂😂
你個樣弱智到咁樣 警察見撚到你都以為你返特殊學校走錯入報案室

最口賤既會員係晒呢個post
我會考數學都拎U
B. 禁止某些恐嚇行為

Ok報案 今次有冇巴打同佢玩

係咪要本人報?
想知入咩罪,香港冇肖像權,你張相又係facebook icon 公開既
係,個位CID問我有無個post條link,我就send左呢條,

之後我唔知佢會點做啦

但係你恐嚇人喎
係,個位CID問我有無個post條link,我就send左呢條,

之後我唔知佢會點做啦

笑鳩你囉

之後我唔知佢會點做啦

貼個RN No.上黎睇下

之後我唔知佢會點做啦

笑鳩你囉

粒花生真係好撚正

d人仲話連登低質 幾耐無d咁有娛樂性既post

之後我唔知佢會點做啦

ok
一陣發現多單罪案

之後我唔知佢會點做啦

笑鳩你囉

真心想知除咗笑鳩佢仲可以點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞