拳願奧米加集中討論區7

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
好似係四段
佢有個殺戮模式

好似係李小龍開始用高段踢之後先多左人用,到而家MMA 都有人會用高段踢ko 對手,但高段踢難度太高,實戰好難用
我本來不想用這招
唔淨止 high kick
仲有low kick to the knee,
踢knee 去阻擋對手嘅下段踢/ move forward 進攻
https://youtu.be/ykBBqoVn61E

UFC 冠軍Jon Jones 成日都用呢招
以前d人以為呢招廢嘅
但自從jonJones 開始用之後,d 人發覺佢其實好有效
李小龍唔止係個actor咁簡單

正如ufc 主席都叫李小龍做mma 之父
manny 勁呀,當年菲律賓內戰,因為佢要打比賽所以雙方決定停戰

佢用拳擊左架好特別,好多拳擊手唔習慣打左架所以優勢好大,而佢本身有速度有力量又唔避戰,戰意好強,唔似佢宿敵梅偉瑟咁閪打職業都玩遊擊,佢兩個打果場真係好可惜,同埋manny好似係世界唯一一個拎過八個級別金腰帶嘅拳手,亞洲之光

不過佢好貪心,係菲律賓撈埋個議員黎做,但係佢同時仲打緊拳,所以次次開議會都缺席,白賺人工
on9個皇影真係要重睇十次
上段踢多數係空手道家用,特別係極真空手,因為極真空手玩全接觸規則,唔戴拳套但係手唔準打頭,剩係可以用腳踢頭,咁要KO對手就要練高腳,再配合捨身技(即係跳起踢完背落地)就好無懶,因為規則上對手倒地唔準追擊,咁d人就可以狂用捨身踢,踢中你就賺,唔中就跌落地你唔準追擊
左馬斗:我癲起上嚟連我自己都驚
單講進攻技術我覺得佢一定係史上第一
進攻萬花筒
臂展短身高又short 都可以咁撚勁
不過防守同counter mayweather 都應該係最勁
兩個冇係prime 打真係好可惜
sor囉,記錯第二部要搭摩托頭搵黑木幫手打煉獄姐
辰吉勝也:我唔驚喎
我屌 呢個post 長期係動漫台頭幾
佢之後有冇賺翻多啲錢
定係繼續搬啤酒
無計,人種限制,所以果陣比梅偉瑟屈點數,梅偉瑟得1米73高但係臂展有183,根本係長臂猿黎
鑽規則漏洞真係好無懶
衛冕左兩次之後應該唔洗搬掛?再搬就唔洗打喇,佢過左30歲架喇,唔操多d穴係贏唔到d後生仔,尤其是佢用開硬碰硬打法,老幾歲就係老幾歲
屌,點解我上面會打錯「唔操多d穴」
我自己覺得第一集好睇啲 第二集係好在佢埋尾 真係完左洛奇個故仔 幾驚佢唔肯停
啱,第一部講洛奇由拳手轉做教練,諗返當初洛奇123 佢係比人訓練果個,好大感慨

不過停唔停好難講,龍叔呢d一日未死一日都會想繼續拍戲,話唔定會繼續拍訓練另一個拳手
佢套第一滴血都完左 佢都老啦 應該都拍唔到啦
一龍條仆街咪咁囉
扮少林武僧,炒民族主義,刷水魚(對手係大學生吹到變拳王),成日打業餘日本佬美國佬做show,玩黑哨,而家咪又發過豬頭
屌那星睇下兩個小龍d拳繭,如果有呢種人撩交打千祈唔好同佢打

乜少林真係仲有武僧咩?我記得N年前支那少林掌門比人捉到叫雞

反而武當d道長好似有d料,有個叫陳師行嘅有好多鬼佬跟佢學,以前功夫傳奇介紹過
之前睇一龍打播求真係笑咗
真係打嘅話播求1Round之內收佢皮啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞