拳願奧米加集中討論區7

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
漫畫入面春男都唔係活動自如,因為太重,膝關節負荷太大,阿古谷不斷用下段踢春男膝頭,踢左幾腳已經令到春男失重心跪地,根本就唔係乜野活動自如
量級係有用你以為黑警可以擋咁多拳
唔好話漫畫入面差唔多三倍體重
就咁多20kg 拳嘅重量已經差好遠
你都講唔通,一開始你問點解春男重過阿古谷但係阿古谷贏,咁實際上春男同阿古谷係同量級,重多2百KG都無關係

然後你又話春男咁重都活動自如,其實根本一d都唔靈活,比阿古谷封膝踢到跪低,大部分攻擊都比成兩百磅嘅阿古谷避開晒,證明就算同級數春男咁重根本唔夠阿古谷靈活,唔計阿古谷有超快速反射神經,你拎同級數嘅鬥神、牙呢d同級數比,春男咁重明顯影響左活動能力
問題係你增加左重量,速度就會下降,你自己識講物理定律,呢樣又唔計?
我見你第一段已經唔想講
重二百公斤但同量級?
你邏輯都幾生硬吓
你覺得佢要慢成點?
慢到一個地步佢根本唔會打到人
但黑警都冇點避開佢嘅攻擊
可見佢根本唔慢
只要拳速正常
二百公斤差距絕對係冇得打
上面貼左source喎,職業賽去到90KG以上就係重量級,點解你會覺得量級會不停堆疊上去? 實際上係同量級,阿古谷的確贏左春男,春男輸靈活呢個就係事例

你唔可以用你自己認為嘅規則去話人地錯,你有咩咁權威? 你專業得過國際拳擊協會同自由搏擊協會?
咁佢兩個係同級,阿古谷係贏左喎,咁又點? 一開始又話春男活動自如,實際上佢係唔夠同量級嘅阿古谷靈活,咁點計?
我上面講撚咗好耐
你現實唔會搵到一個三百公斤
2米42但活動能力正常嘅人
所以90公斤先會係量級上限
但漫畫入面嘅肥仔基本上你可以當佢係熊
係咪真係咁難理解?
變咗第2個傳說
問題係黑警根本唔係贏靈活
佢係前面完守肥仔嘅直擊
所以我先話正常計量級肥仔ko佢好耐
唔係贏靈活? 你到底有冇睇漫畫?

除左一開始果擊,之後阿古谷係靠技巧去卸走春男嘅攻擊,春男力量好大但係實際上招招都比阿古谷隻手格開,咁樣唔係贏靈活?

而春男打一拳嘅時間兩百磅嘅阿古谷可以打佢3~4拳,咁樣唔係贏靈活?

上面講過,春男太重導致膝關節負荷太大,所以阿古谷踢到春男郁都郁唔到,最後KO,咁樣唔係贏靈活?

第一張圖已經唔合理
三百公斤嘅拳卸力?
唔好玩啦
我都估古泰拳
佢用其他招太奇怪
話佢為咗更進一步
放低心理包袱
用古泰拳呢啲現代泰拳所謂嘅”茅招”(插眼,踢袋)
咁好似合理啲
.鬥神正氣角色唔做呢啲嘢
黃金帝:
先拿下一場了
agger, 黑警防禦力同反應真係一流
睇個漫畫講物理做咩
有冇h漫
皇影你咪同佢debate 啦
你比曬source 又解釋埋
佢都係一句唔合理/ 唔信/ 唔符合physics
站於不敗之地,根本聽唔入人地意見
同佢講都曬氣
御雷零 猛虎 咁多超人系角色都仲講現實
猛虎咁大隻唔合理!
御雷咁快唔可能!
岩,春男爆seed後直頭可以即刻減脂
睇漫畫勿認真
總之人氣角色輸 佢哋就會嘈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞