拳願奧米加集中討論區7

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
訓醒食完晏見到佢地仲嘈緊 其實有冇咁好氣唔洗做又唔洗訓咁
琴晚已經講左 估唔到訓醒仲嘈得金左 寧願大家炒返冷飯笑返初見好過頁頁係度嘈
俾佢識三先,佢贏左啦,一落場開炮,一拳一隻
諗起之前唔記得係呢度定邊個forum有人講 成套拳願最高攻係剎那 定唔記得係猛虎 都差唔多

一個打真傷又識破防 擋左都要收皮嘅羅剎掌

一個就一拳轟到你飛出場 中一下爆芯就成世隻手唔洗揸波

Btw好想剎那快啲出返黎 根本超武學奇材
佢上一部打台灣仔個場 睇完真心呆左
拍一下就廢撚左個膊頭cls
剎那其實係好撚勁
二虎流 四型都識得基礎,識奧義降魔
臨場將羅剎掌進化成真。羅剎掌
最後再超進化用腳出羅剎掌
根本係不下於小宇宙嘅天才
講天份我覺得佢仲高過小宇宙

作為一個奇材 首先學得快呢樣野佢有 縮短左好多繁複嘅step咁學招式 (人地羅剎掌一學就化骨綿掌咁 學幾廿年先有嘅境界 佢好似2-3年就學識

第二樣就係佢能夠靠自己開創新嘅派生招式 而且係打打下半路領悟到開發出黎佢同黑木打果場中途開發左羅剎腳(掌)

簡單啲黎講 佢同黑木用腳出魔槍都係同樣方式 只係剎那當時用嘅只係臨陣磨槍嘅招式 面對住一個窮武至極 臻至化境嘅人 當然無用 但比著第個遇到剎那 好大機會誤判 估唔到佢呢一手而收皮 絕對唔出奇

但假如再比多啲時間剎那去練 佢一定係會超出想像果種強
追完post,諗起好多拳願勁人
光我話想參加拳願比賽真係cls既諗法
光我暫時真係睇唔出有咩可能出到賽,更莫講話打蟲
觀眾席上嘅光我(拳眼)見到黃金帝出拳嗰一刻:屌原來佢咁撚樣出拳
未必,尢里應該要2拳
其實光我都算真實系
可以點進化
空手道都可以好勁 osh
年少輕狂唔成熟姐 打下爛仔交 係自己道館做左地頭蛇就以為係世界最強 跟住比王馬撚一撚就嬲嬲豬

睇住佢由死臭飛到而家慢慢跟啲前輩學野 修心養性 其實都好欣慰 但打拳願賽就再比多啲時間佢啦
想搭單問下邊度有得睇求道之拳
Google 見到剩係去到75 但樓上有巴打講咗辰吉對左馬斗嘅賽果
佢真係幾慘佢打拳願賽唔死都重傷
光我已經好努力練
但佢天賦同其他人比真係差少少

開頭佢串柒柒真係對依個角色完全唔反感
其實佢道館啲人仲黐線
日文版出曬喇
其實光我資質已經好屈
體格好 有拳眼
只係之前一直做井底之蛙姐
識左關林個班友之後
短時間已經追到新人王黑狼
算係咁啦
光我+一夫大帝: 能看到!
對抗賽就係為左比光我學技
都係,進步得算快
其實佢打親都唔冇縮沙已經值得一讚
真心慢慢成長 上次比人伏擊 比人打到成面腫曬流曬血 瞓喺地下都好心痛
可以打嬴五個揸武器既殺手 係真實系都算勁了

勁過初見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞