拳願奧米加集中討論區7

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
樓主雲讀者
我估鬥神都有拳擊版嘅先之先
話哂都係旁白講嘅打擊技嘅頂點,點都有辦法應對睇唔到嘅光速快拳。
但早期猛虎好樣衰
睇返黑警打春男,每一格都好表演到黑警反應速度超快,幾乎每下都係後手反擊
感覺都係用拳擊分勝負
鬥神身為拳擊頂點 冇理由用泰拳掛
鬥神閱讀拳賽能力幾好
上季好多位佢負責做解說
起碼唔係燈神
真係好應該俾先之先/預讀之類既技能佢
先之先初見

依招真係勁
或者今場會係黃金帝身上學識,我覺得今場鬥神一定係黃金帝身上學到好多野
講起燈神今集猛虎好似講過黃金帝太強大之類嘅說話
睇黎鬥神今鋪應該穩贏
佢直接承認量級係呢部度唔重要咪得囉
唔係有人話量級喺呢部好緊要我會講?
黃金帝差鬥神50公斤就話冇得打
黑警差200公斤就叫冇分別
笑死
咁寫既話真係幾正
鬥神可以逼到人地淨係打立技都幾屈機
可惜對住黃金帝冇咩用
我記得佢同關林都好燈下
今鋪掂喇
乜野承認量級唔重要呀? 你自己拎春男同阿古谷做例子,問點解佢兩個唔同級阿古谷都可以贏,而實際上無論邊種規則佢兩個都係同量級,你自己唔識分量級以為體重相差大就以為唔同級,比埋source你都仲要嘈,你係咪真係認為自己權威過搞比賽嘅機構?唔好玩啦

黃金帝同鬥神差40KG係劣勢唔係我地講架,係漫畫入面講架,係得你自己話咩漫畫入面量級唔重要咋,唔好屈作者

你自己拎春男做例子,又話乜野春男咁靈活重咁多一定好勁,我貼晒原版漫畫實際上春男一直因為唔靈活而比阿古谷壓住打,你唔理,最後春男慘敗你又解釋唔到,一咪係自己幻想世界入面話自己啱晒,你覺得好好笑咩? 我覺得你好可悲咋
你只係證明自己真係冇常識
我都解釋咗好耐
現實嘅最高量級係因為冇人可以咁大份都靈活打到交

冇講肥仔
你睇吓nba 7呎嘅人就算鋼條都好撚慢
而春男爆發力好到可以連續空翻
你根本唔明究竟呢個係乜嘢概念
8呎300公斤肥仔有呢個機會力
配埋臂展 加埋一身肥肉抗打
連骨骼密度都絕對係異常
所以我先一直攞熊嚟講
成年棕熊都差唔多呢個體重
你覺得唔計爪同牙 超重量級拳手就有機會打贏?

呢度係咪真係冇常識成咁

講返 我不嬲唔計較呢套漫畫真實性
但你要話黃金帝量級差所以一定輸就咪玩
春男對黑警量級優勢遠大過黃金帝對鬥神
唔好亂搬龍門
皇影你咪同佢debate 啦
你比曬source 又解釋埋
佢都係一句唔合理/ 唔信/ 唔符合physics
站於不敗之地,根本聽唔入人地意見
同佢講都曬氣
佢直接承認量級係呢部度唔重要咪得囉
唔係有人話量級喺呢部好緊要我會講?
黃金帝差鬥神50公斤就話冇得打
黑警差200公斤就叫冇分別
笑死
乜野承認量級唔重要呀? 你自己拎春男同阿古谷做例子,問點解佢兩個唔同級阿古谷都可以贏,而實際上無論邊種規則佢兩個都係同量級,你自己唔識分量級以為體重相差大就以為唔同級,比埋source你都仲要嘈,你係咪真係認為自己權威過搞比賽嘅機構?唔好玩啦

黃金帝同鬥神差40KG係劣勢唔係我地講架,係漫畫入面講架,係得你自己話咩漫畫入面量級唔重要咋,唔好屈作者

你自己拎春男做例子,又話乜野春男咁靈活重咁多一定好勁,我貼晒原版漫畫實際上春男一直因為唔靈活而比阿古谷壓住打,你唔理,最後春男慘敗你又解釋唔到,一咪係自己幻想世界入面話自己啱晒,你覺得好好笑咩? 我覺得你好可悲咋
你只係證明自己真係冇常識
我都解釋咗好耐
現實嘅最高量級係因為冇人可以咁大份都靈活打到交

冇講肥仔
你睇吓nba 7呎嘅人就算鋼條都好撚慢
而春男爆發力好到可以連續空翻
你根本唔明究竟呢個係乜嘢概念
8呎300公斤肥仔有呢個機動力
配埋臂展 加埋一身肥肉抗打
連骨骼密度都絕對係異常
所以我先一直攞熊嚟講
成年棕熊都差唔多呢個體重
你覺得唔計爪同牙 超重量級拳手就有機會打贏?

呢度係咪真係冇常識成咁

講返 我不嬲唔計較呢套漫畫真實性
但你要話黃金帝量級差所以一定輸就咪玩
春男對黑警量級優勢遠大過黃金帝對鬥神
唔好亂搬龍門
仲有我都唔知點解我要解釋春男輸
春男唔輸嘅話我點解仲要講量級唔緊要
春男輸咪證明拳願世間量級根本唔算重要囉
你邏輯可悲啲wor
乜野常識呀? 職業格鬥比賽嘅量級係唔係常識? 比晒source你都駁唔到春男同阿古谷係同級呢個事實,解咩釋姐? 漫畫入面有冇講過佢兩個唔同級? 春男比阿古谷重就有優勢? 所有野都係你作出黎架咋,係度扮原作? 仲係度吹春男有幾勁? 輸撚左喇阿哥! 乜野抗打比阿古谷當沙包咋! 春男重過阿古谷有咩優勢呀? 原文邊度有講呀? 你係唔係老作扮原作呀? 邊個搬龍門呀?

你自己話春男同阿古谷唔同級先,實際上根本就同級,乜野春男輸就證明拳願世界量級唔重要呀? 係咪又扮原作呀? 仲係度屈我話「黃金帝量級差所以一定輸」? 係原作講黃金帝體重輕係劣勢,上面有埋source都仲要屈我講?

無錯,第一部有輕量級反勝重量級嘅戰鬥,小宇宙贏阿當、阿古谷,但係小宇宙兩場一開始都係劣勢,比阿當重拳打到嘔血、完場即暈低你唔提? 小宇宙比阿古谷虐待到還唔到手你唔題? 原作好明顯描寫過輕量級打重量級係明顯處於劣勢,係你夾硬話原作無視量級咋,原作無咁講過
你思維真係硬到搞笑
我量級問題已經重複完又重複
你堅持佢哋叫同量級就由你啦
廢事教傻仔
你幻想夠未? 乜野堅持佢地同量級? 邊度有講佢地唔係同量級? 你講左幾百次春男重過阿古谷所以佢兩個唔同級? 呢個只係你幻想咋! 無論現實同原作邊度有咁講過呀? 邊個教傻仔呀? 係我教你個傻仔比賽點樣分量級呀,有埋sourse畫埋出腸指埋比你睇,你仍然活係自己幻想夾硬話佢兩個唔係,但係又搵唔到理據去反駁,一直係度遊花園、夾硬話自己啱,究竟邊度啱? 係原作搵出黎啦唔該
我估鬥神贏,但唔係用拳擊,係用其他格鬥技,事後話黃金帝係拳擊既頂點,但鬥神贏整體
或者兩個膠著,用其他破局
笑撚死
三倍體重都叫同量級
職業格鬥唔再往上設量級係因為佢判定人類極限載重唔會超越呢個體重好多 再往上就會影響速度爆發 耐力造成劣勢

但你睇吓隻肥仔

你知唔知以佢體重要完成呢吓動作究竟需要幾撚變態嘅爆發力?加埋同一頁選手都話佢超乎想像咁快

但漫畫後面呈現佢嘅攻擊
啲拳冇顯示到現實量級差距時嘅破壞力
所以我先話佢唔現實
你係要覺得三倍體重係同量級係你事
我廢事講啦 你慢慢啦吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞