拳願奧米加集中討論區7

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
無野了,自膠,我應該睇錯野
呢條片真係好撚好笑,台灣有個垃圾網友把口太臭話要挑館長機,佢又真係敢去館長度比佢打,笑到我仆街

https://youtu.be/k4d1c5vFBLE?t=820
我賭黑木 初見會出來打!

好想睇
其實係咪爭論緊拳願比賽有冇量級優勢?
講鬥神黃金帝講講下變罵戰
佢地係鬥搬龍門,基本上兩邊都立於不敗之地要嘈到一邊冇氣唔覆為止

我自己睇法係現實黎講徒手打一定係重磅有優勢好多(當然唔係講緊肥到行唔到果種),咩幾多KG以上就冇得再上個論述完全係ON9,你估打機咩,個數值升到100就冇得再上

但係另一邊話正常人差幾廿磅實比人一野破防又係好撚ON9,首先套漫畫有邊個鬥技者係「正常人」?更加唔好講本身死黑警個手盾都算係自己特技黎,話係鬥技者入面頭幾硬都唔過分,咁佢頂到有幾出奇 更加唔好講漫畫本身有D誇張就好撚正常,乜都跟現實咁小宇宙唔撚洗打啦

兩個根本純鬥氣為嘈而嘈,嘈到個POST完都唔會嘈完除非一家唔覆
剩係肯定有一件痴線佬一定勁過黑木
我邊有搬龍門? 我所有論點都有source,重量級係無上限,所有拳王體重都係100~120kg左右,到達呢個程度體重越高影響越大,on9咩? 事實喎,原作漫畫都係咁講,相撲手夠肥夠重,200~300kg仲得走得,你叫佢地打拳? 贏到邊個拳王? 你自己未接觸過格鬥就唔好亂講

我上面打左成篇文去講點解重磅會有優勢,點解又會有極限,你有冇睇過先? 你覺得有錯可以拎source反駁下,但係唔好學呀春男咁乜都我覺得、我認為就得喇
成島丈二係六真會館三強,曾經同熊打過,整傷左隻眼 (不過隻眼嘅疤痕係佢老婆抓出黎)
你兩條煩撚可唔可以整理下論點再五個回覆內搞撚掂佢得唔得
之前重係可以當食花生睇戲笑下
屌但係香港人真係好鍾意論文式互屌
好撚煩啊
講撚咗咁耐又返返去起點
屌多幾句收聲啦好嘛
我唔想知你煩唔煩啵,入拳願post你唔係想見到人地傾拳願野你可以出返去,你話人互屌乞人憎你可以block晒所有人,不過唔好周圍同人講話有人阻住你,好似前幾頁個柒頭咁,留果兩次言就扮晒熱衷討論話其他人阻住佢,然後大大聲話block左邊個邊個

無人想知
屌你真係好撚煩
真係直接ban柒你算
個問題一路就係佢柒又唔撚睇人講乜嘢
你自己比撚曬source例子佢一句唔信唔係咁就帶過 咁你重講乜柒
想睇個漫畫討論好似上撚咗Facebook兩個理性傻閪互屌
好撚煩啊
心諗自己on9
ban柒你算
拳願入面重磅既點都有優勢,小宇宙打黑警雖然贏咗,但傷勢嚴重過黑警好多,都已經代表重磅著數d。

所以我覺得估鬥神打黃金帝有力量優勢係講得通
嘩,好撚慘呀,比你ban左呀,求下你唔好ban我呀

都話左無人想知,講完你都要照做,有冇咁撚低賤架你???
黃金帝減磅就係為左增加速度,呢場擺明係力量vs敏捷之戰
舒服曬
呢個一定架啦,唔好講拳重唔重
打地面戰 壓落黎重既一方已經有著數
咁而家心平靜氣講

你覺得一個300公斤仲可以隨手打後空翻嘅人爆發力會差成點?
未計佢8呎身高按你嘅理論佢拳力都應該好重
佔埋壓制上位ko一個三分一體重嘅人係先係合理?
其實我本身都係話呢套漫畫事實就係有誇張姐 唔係貶義 只係回應有人話黃金帝對鬥神劣勢大因為磅數差異

但呢部漫畫正如你所講就係超現實漫畫 點知佢哋執住嚟講 我仲以為拳願誇張係共識
呢位巴打心水清

簡單來講,體重係拳願重唔重要 有無優勢(黃金帝vs鬥神)。個人認為係有,猛虎明顯就係屈力量(體重)屈到4強。但體重唔係絶對 可以用技術來取勝(宇宙大帝)
其實你睇返成件事開頭
係有人講:
所以唔明點解啲人係咁講有量級就一定贏 呢度係漫畫咩都得

然後有人覆呢套漫畫有現實底
所以我先攞體重差最懸殊嘅比賽同佢講拳願世界磅數唔係絕對
但係畀猛虎捉到打中都必輸 未必輸緊嘅
cls
你地為左嘈贏係咪可以唔訓覺
一幻想佢地半夜三更對住個mon嬲到面紅耳赤打鍵盤打到啪啪聲就想笑今次好似嘈得仲耐過上次
作者過辰吉肉體仲要高過猛虎一級
真係痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞