拳願奧米加集中討論區7

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
除左會咬斷j之外都冇咩問題
乜野我覺得係同量級? 邊度講佢兩個唔係同量級? 你搵到邊度有講未?

係度拎果一頁春男打關斗廢up,打完個關斗之後咪比阿古谷當沙包打囉,呢樣係唔係「影響速度爆發 耐力造成劣勢」呀??? 你自己識講但係又要鳩up話春男無受影響,我上面貼晒阿古谷點樣打柒春男架

「但漫畫後面呈現佢嘅攻擊 啲拳冇顯示到現實量級差距時嘅破壞力 所以我先話佢唔現實」你都痴撚線,一時又話現實世界無呢種人所以量級先無上限,而家又話原作表演唔到佢破壞力,你知唔知自己係度講乜架? 原來你一直講緊你幻想果個春男呀??? 原作果個係咁廢架咋,你仲想吹幾大呀?

原作有講埋春男太重所以膝頭有問題架,你係咪又老作話唔現實呀?
鬥神唔係拳擊MIX泰拳咩寫其他打撃技咪有D怪
鬥神:「黃金帝,多謝你令我進化」
現寶既話 應該係尤理贏哂
https://www.youtube.com/watch?v=Aaehn1aY8Ig
好正常,無論邊本格鬥漫畫都有講到量級呢個命題,重量級對輕量級有壓倒性優勢,雖然有時為左爽快會無視呢一點,但係量級優勢一定存在

隔離刃牙涉川啱啱贏左個肥仔,但係都要出盡陰招,又講大話又插眼又挖鼻
條友遊完花園然後今天的我打倒昨天的我

我地係度用呢套漫畫嘅標準黎討論漫畫角色嘅表現
條碌柒就係度話唔合理,現實冇呢d咁嘅人
都弱智嘅,你唔同作者嘈現實冇可能好似御雷咁快?

你要講現實嘅,上面起碼都有計重量黎分division 嘅 source,條67 source 又冇又係度遊花園

你有source 證明300kg 冇可能活動得快嘅咪攞出黎囉

本身講緊都係漫畫入面嘅野,無啦啦係度講現實
你冇講到重點!!係合氣道!!
其實佢封印牙啲招已經有啲先之先feel
咁多人入面佢同王馬學到係最正常
係避孕套,武聖涉川剛氣就如同避孕套一樣充滿彈性
我估佢係比鬥神更專注於拳擊 鬥神都話會玩下泰拳 咁瘦既原因 可能因為要喺無規則之下發揮100%拳擊既優點 就一定要夠快
覺得佢贏得好難睇
算啦 唔好再嘈呢兩集內 點都會講返點解黃金帝咁瘦
量級唔係淨係要睇格鬥標準嘅
生物學角度都有量級
三倍體重你話同量級我除咗笑都唔知講乜好啦
前面有巴打預測過黃金帝可能有d問題先被迫搞到咁瘦,我覺得黃金帝有絕症,呢場可能係死之前最後一場比賽,所以過晒d料比鬥神

「收下吧!鬥神! 這是我黃金帝最後的波紋!」
夾硬吹大肥仔,以前涉川隨便摸下奧利巴都可以搞到佢隻手甩骹,而家同個肥仔打都要玩互掉,涉川完全弱化晒
順帶一提
初見泉 84kg
加納咢 128kg
(From wiki)
其實體重差距仲勁過今場
不過D表現都係無得兜亦唔想兜
都有機 佢個樣異常開豁達
其實有時都覺得唔係初見廢
係加納太屈
遠中近都有絕招
又有先之先
本身身體素除左雷庵 猛虎 同尤里都冇人比得上
點玩
初見咁多肌肉咁橫,估唔到咁輕

唔怪得比牙打幾拳對手臂就腫晒
初見個問題係所有預測全部失準,過度高估自己實力,連觀戰果班都一齊吹大初見,結果係極度滑稽
回帶個人認為最佳戰況
ok 再來
有冇人可以放上巴哈
我覺得黃金帝由唔同重量級數嘅身型都經歷過 變到去而家超鋼條咁 係因為佢知道自己揾到最適合自己嘅身型去發揮佢嘅力量 唔關老左定退役唔係全盛期呢啲野事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞