每個月都用 >$5000 買衫 討論交流區(男女不拘)

485 回覆
5 Like 163 Dislike
我就係大家討論下,我無話我識fashion呀一路都 點解個po會發展成咁架

我講咗品牌名出黎,無人feedback ga
咁呢個就真係得樓豬自己先知喇
2020仲講u記u
先唔講佢開始技窮(咁始終有定價嘅限制 都理解嘅)
啲料真心覺得差咗
lemaire同uuuuuuuuuuuu嗰陣好過而家好多
而家啲死人扑踢真係買唔落手==

btw其實佢每季都出嗰啲毒撚格仔恤衫係target咩人&為咩
巴打識貨,佢今次SS20件AIRISM Tee 好掂。五分袖,中身唔係Oversize cutting, 最緊要係彈性同透氣
真係
真係鐘意fashion 嘅人唔會就咁拋d 牌子,話想買咩幾多錢就當係討論
咁講出嚟都唔知有乜好傾

你話傾下對Hedi 過檔去Celine有咩睇法 or
到底Demna 係咪一路都抄 Y/project
甚至講下黎緊興點配搭都仲有意義啲
你都未答你幾多歲

我就好有品味 聽悲記Bach Marler Ysaye Shostakovic ,joy division ,stroks radiohead , blur,

咁係咪可以著返$5000既衫喇?
爬完文結論就係 呢個濕鳩標題令呢度變成引戰po
Zara 都好似要2千幾
之前同條仔睇過件 Paul Smith 7千幾 但我嫌佢貴無俾佢買 不過要日版先多款 可以上zozotown 望下

男裝仲有呢個都正 我係睇女裝順便睇到
All made in japan 質料絕對係同上萬既有得fight
不過都係要東京先有得摸同試

https://instagram.com/studious_official?igshid=1gtqz8qi90kdu

利申: 9成衫日本買
你話傾下對Hedi 過檔去Celine有咩睇法 or
到底Demna 係咪一路都抄 Y/project
甚至講下黎緊興點配搭都仲有意義啲

係喇就係要呢D喇!

Demna 直頭乜柒都抄啦
無研究過 我係入舖睇一圈 睇下有咩靚野 有就買咁
係著過一次先知正 先check咩料子
我個件可能係好舊既款來都唔定
其實Uniqlo U上年既oversized block tech大褸一啲都唔失禮,我仲係減價好似$599執左件
當然冇得同Designer brand作比較喇但係論性價比黎講的確係唔錯既選擇
https://www.instagram.com/p/B5dCvGPF7SI/?igshid=1smbkptzju3hu

前排先拍咗段勁青春 勁有活力嘅廣告
你同我講定位唔年輕
我係絲來
不過今年女裝無睇岩 無咩特別
本身唔太好oversize tee
好多歐美Brand design ,Cutting 都唔係for 亞洲人,所以真係參考人地lookbook 之買返亞洲Brand
樓主識唔識fashion我唔知,但而家仲買off-white taste好極有限

Vetements 2014ss係分水嶺,打後demna根本將佢師父martin margiela 20年前最signature嘅野返抄一次,oversized 西裝.... DHL嗰批 margiela 全部做過曬,搞到師父16年係巴黎開回顧展屌柒佢汁二灘

off-white又係,多年來抄襲風波冇停過,最中意抄D舊Raf simons, 通行都唔中意條黑鬼,但無鬼,有LV撐腰,邊個editor夠膽出聲......
見襯都係gay gay 著, 條褲著到緊一緊咁
男人鍾意時裝一啲問題都冇仲係好事添,可以大眾化形象既重要性,市容都靚啲

呢句要貼堂

果啲咩"男人姿整"
Hi street 仲會紅幾耐

定會變 street hi fashion

BURBBERY 改品牌又點睇,定又真係好賣左喎

但個字型同巴黎世家有咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞