每個月都用 >$5000 買衫 討論交流區(男女不拘)

485 回覆
5 Like 163 Dislike
貴到喊
窮學生buy唔起
點解你上個po講嗰啲咁lame
今次又講返啲有質素少少嘅牌子

不過依然諗唔明點解鍾意dries嘅人會鍾意offwhite
對鞋柒撚到呢
無計,佢冇乜計單,production scale太細,貴曬
其實我都係買吓的tee支持吓,唔想佢個牌子死,佢嗰種創意買小見小

viktor and rolf已經係版
NO!!!

佢而家幫maison margiela做緊嫁!!!
我都係得一件cdg x wvb嘅tee
屌你老母3萬幾yen
不過真係好鍾意

(應該有能力自己搵錢之前都唔會再買咁撚貴嘅t lol)
yup,之後14年 佢入左去MM做creative director

john galliano嘅Dior haute couture真係無數經典!!
件野靚!當今世上可能得川久保玲先咁有號召力,個crossover collection 又有simone Rocha, hit啲嘅marine serre,排頭唔細
屌 喊𠹌左
點解次次講cdg啲人淨係會諗條垃圾line
Model或者fashion blogger嘅Ig
Ideas或者brands多數係喺裏面發掘出嚟

跟住呢個嘅outfit係最啱我心水

簡單舒服得來又唔無聊
可惜mainline 睇得多都唔再wow
一到fashion week 會日日上vogue.com
平時耐唔耐會睇hypebeast 睇下street 野

題外話依家打vogue.com會直接跳去.hk 好煩
當然啦
play條垃圾line冇討論空間
只有homme plus or 女裝 先係真正嘅cd

題外話 覺得近年嘅black啲設計都幾貼近hp嘅感覺
話就話係平啲 冇咁多錢嘅可以考慮下
但係其實又唔係真係平咁多
所以

加多少少自己諗
有冇睇佢documentary, 佢個studio 係一堆designer瘋狂做啲garment 出黎俾川姐批

佢依家都好大力推緊佢徒弟出嚟搞brand
好為自己國家嘅設計界出力
相反睇下香港fashion 一盤散沙咁
都係追睇runway 相,始終最齊最方便
再唔係會睇下dazed n confused 個site
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞