每個月都用 >$5000 買衫 討論交流區(男女不拘)

485 回覆
5 Like 163 Dislike
sor 我姑漏掛聞, Casablanca係咩brand黎架?新嫁?

我見 farfetch 佢啲 silk shirt 超靚
有圖喇終於!
Asos , farfetch sort 最平

已經係超抵玩,唔岩又有得退

brand 就睇係咩style , stussy palace 料算係好好(我覺得)
on9箭嘴logo - 我好鍾意意

佢 x nike 女裝新個幾款真係好大衝擊,但係low咗price 變左少公廁

我都係買佢d鞋炸,岩我腳型,tee 1件玩下 一件 logo hoddie 玩下囉
大家都好想知,但我偏偏唔會講
你又唔講 但你又問番人轉頭
鬥唔講,連登係咁嫁啦 我80後囉
呢幾年主要買開palace, noah, human made, wtaps, dcdt, kith,
以上普遍個個星期都有開賣,有時睇岩心水
忍唔住個個星期都買
加上返工係著便服,比多個籍口比自己買
睇到樓主話鍾意off white同vetements因為hype就知唔使繼續討論

Off white同Vetements 同樣可以欣賞
例如OW ss18 womenswear, reference咗 Princess Diana過去嘅look,
或者 Vetements reference 嘅 Maison Margiela

而唔係淨係識跟風 買大logo 唔通你真係咁鍾意個cross宜去5、6000蚊 定係因為個個都知係OW而買?見到堆潮童個個2020仲off white supreme做制服真係忍唔住笑
岩岩出既時候咪幾好 幾特別
宜家咁耐之後咪悶 同Supreme一樣 出來出去都係個幾樣野
Off-white 已經係上個decade既野 係時候move on
Human Made my fav
不過Noah 就...
太lame
Noah其實幾好,除左嗰炸logo野,其他野唔錯,有的ralph Lauren味道,美式ivy野無死錯人
我著大大個vetements logo tee 都可以反映我鍾意佢向MM致敬的態度嗎

鞋有冇好介紹,真係無咩好睇潮又有taste
Move on 去邊哦

Essential?
Essentials 都舊la
好靚
Btw絲打你自爆咗
又要潮又有taste我只諗起prada , BV
Btw 30歲up真係買少啲logo野好的,好易俾人感覺阿叔扮潮
我鍾意用matchesfashion & farfetch.
其他網 eg. Mrporter, ssenses, endclothinng, Antonioli, luisviaroma 都用過,不過服務態度真係matches最好,而且超快送到(平均3日到).
價錢就同farfetch差唔多,不過farfetch成日都有discount code,要比較下. Matches 有一個discount code 比vip 好正,4000減1千,6000減2000.

不過要開始慳錢喇
其實係應該要有自己嘅personal style 而唔係因為潮而去買 呢個hypebeast 嘅phase 好快你就會後悔

我自己以前都係hypebeast 宜家睇返都覺得自己好尷尬

如果真係好鍾意Vetements嘅話 玩ironic fashion
鞋呢排幾鍾意Balenciaga Tyrex 不過8000 買對made in china 嘅鞋不了 簡單嘅可以Margiela GAT, AF1實無死 MM Tabi Boots就睇下個人接唔接受到
亦都可以襯runner eg Kiko Kostadinov x Asics Salomon etc
每月會用五皮野去u記裝身脫毒
係有內涵嘅 著件白t都靚
一件衫靚唔靚 唔一定視乎價錢
一定要買over 5000 就好似病態嘅心理缺失咁
係呀,Noah唔錯
Human made d料唔知算好定唔好,但tee真係好舒服,係白色tee麻煩d, 擺洗衣袋洗都經常染色
Any answer please?
正呀! matches個包裝堅唔環保,但我鍾意
Tyrex真係好癲 track 2 我覺得好正
但Tyrex真係不敢恭維
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞