每個月都用 >$5000 買衫 討論交流區(男女不拘)

485 回覆
5 Like 163 Dislike
Vetements, 全因為質量好
Off White, 鍾意左幾年,但有點logo厭倦,等緊有突破
無。
睇過晒了。

無買手入呢對

想問大家係係邊到睇「潮流」資訊,我成日覺得自己似閉門造車咁
其實都係價值觀既問題 就好似你唔屌啲玩相機
玩具個類 咁依啲係唔係你口中既敗家?
講咁耐都係價值觀既問題 你問我潮流我可以稱之為藝術
可以將唔同嘅brand配搭到你理想中嘅fit 咁當然買貴brand係個人既習慣 唔代表平就襯唔到一個好既outfit
無人會屌你買平野 講到尾就係自己享受咪得

有人識欣賞既咪傾多幾句
嚇 完全唔覺得討論每月用5000買衫🈶咩問題

每個人有自己生活方式

難道一年買三件衫 著到起毛粒 證明你有內涵 有知識咩
Vetements好多人笑阿邊個走咗之後 過氣同技窮。 但我就係偏偏鍾意呢個brand 個hype 同playful

jm9

$5000一個月 = 識唔識理財,好相對

how old are you?
小弟入世未深 我幾年前入坑就係買balenciage既tee
講真我諗依家都唔會再買balenciage既野單品 最後一件依經係買佢既風褸 我依家買野都會諗會唔會撞到仆街

最近買左對dior x daniel arsham 既robber boots 好撚正
有無網可以線上睇日本雜誌?
yes. agree.

就好似著fuckboy、渣golf、聽k-pop、玩switch 都係品味既一種,可以笑,但都要尊重
買咁多衫..著唔哂/過左時嗰啲點算?
女裝無留意,但男裝,好似farfetch咁,成日無啦啦有promo code ,但係係mark up 咗個價先,好奸
真係抵又好快俾人搶晒

但有時係會唔聲唔聲low咗price,我到而家都唔知點解
有冇咩係買完之後好後悔?
最近返璞歸真 覺得衫唔洗買咁貴
不過仲好想入件VLTN嘅 logo tee同common project
Demna走左的確係會有小小影響 希望之後會有新既突破

如果鐘意比較os 玩味重係幾撚正

等緊佢新季依件
啱啱見cdg play啲鞋有折即係入咗對
5k 買一件 lux d既 都已經無左
真係睇氣質
生意應該真係好差
D app 呢排成日有sale
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞