每個月都用 >$5000 買衫 討論交流區(男女不拘)

485 回覆
5 Like 163 Dislike
Farfetch 係agent 嚟,同一件貨就算同碼都可能唔同價錢,因為可能係唔同嘅鋪頭,記住sort price 先買
貪新忘舊有咩問題,你都唔會食死同一間餐廳啦

係,我明你要講要知足常樂,唔好浪費,我會學習
呢個post一定要侵"大部份人"玩?

中point 我就係想搵志同道俠討論下開心下

咁都要俾人鬧
個人喜好好難同人夾,所以你見到單獨品牌開Post 比較多。
好奇
想問下樓主收入range如何?有冇樓?
sor 呀
我食飯食南記就滿足,食超過$100會肉痛

Android 機係工作需要

(我好憎Android+ windows,我用iphone mac;等俾你批)
Zalora 堅屈機

Asos 都好,但d料真係太差,太多19牌子,著一次就變地布
sor 呀,我係自卑無自己信呀

咁有冇人真係同我認真討論時裝呀 DLLM

咁樣下下討論價值觀上道德哲學堂咁唔使傾嫁喎
er.... 大概姐,有時$3000左右,

大佬呀,唔係好多炸麻,

下下Uniqlo GU 咁無野好討論嫁喎
睇哂成個po , 講咩質地好乜乜77,其實咪係虛榮心。
講真你寫講係 fashion愛好者交流,冇人會話你。
但條界就偏偏講到係每月5000以上。
講真一件balen 都過哂5000啦,唔好引人笑
定你想有人同你討論點喺u 記買1x 件衫?
我都覺。

我都好睇唔起成身名牌既人

但我係有品味嫁DLLM,唔撚係 巴黎世家 off-white撚呀

唔好下下套入我到啦

我堅想傾fashion嫁
點解留意「今期出咩新款新衫既資訊」個content 就 low 啲 咁一係你用你把呎度人,一係就你無品味

大佬呀,我真係有聽貝多芬架;唔好我買幾千蚊就當我係廢物啦
定你想有人同你討論點喺u 記買1x 件衫?

呢個真係得

係你地唔講ja ma
每個月三千都係多架啦,我有時過二百都覺得自己用多左。不過有Budget咪睇下啲Designer Brand, 無Budget 咩傾下點用有限Budget 去襯囉。
問多樣
幾歲?
大過你地啦,最少一定大過個咩吉XXX
成身cheap野,戴隻靚錶
為乜
唔講仲以為啲唔打扮嘅人全部花晒時間係啲幾咁有意義嘅野到

自問打扮只係眾多興趣嘅其中一樣,
完全唔影響玩樂器 學外語 做gym

反而見到極多不修邊幅嘅人自我要求好低,
啲時間用晒嚟打下機打下j
咁其實真係質料好既衫無貼住1000都唔會有
不過個人認為潮牌個mark up好勁 同樣質料要3-4000

U記有個别t-shirt 質料同cutting 都好靚 我就一款買左3件

Match fashion就買唔起啦 睇岩既款下下上萬
只可以買下日牌
圖片模式
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞