每個月都用 >$5000 買衫 討論交流區(男女不拘)

485 回覆
5 Like 163 Dislike
唔夠高 著完會變侏儒呢類我係試都唔會試
其實最緊要岩自己
其實係「柒」

TB係賣一種aristocratic 既氣息
咁太後生著就真係要睇下你有冇個種氣息

條片好明顯好似寶馬賣廣告好有活力,咁又係target 年輕人買?
好問題 我都想知
感覺依然係oversize比較casual
但係又唔係咁hiphop文化?

淨係知香港多咗好多行山撚

其餘嘅真係唔sick
潮流撚有錯請屌
啱,但最後搞死左時裝,LV出名料靚cutting精凖,但黑鬼件件都oversize,大print,有咩cutting可言?重未計個pvc duffle,簡直係LV歷史上嘅黑點

LV識做衫,真係得返nicolas ghesquière
佢地班designer 自己都講,hi end x street 呢個trend 好快玩完
不如樓主講下鍾意咩牌子
以前細個好鍾意stussy,純粹覺得有型,同睇牌子買野
大個就冇追到牌子變相追求舒適為先
fashion我就唔識,係有幾個牌子比較喜歡買
under armour既 hoodie,m&s,arcteryx,日牌yaeca
黑鬼上季啲衫都未寫好就上台行show 都夠膽死(定係我唔識睇)
勁多fashion 人指住佢黎笑
nicolas 悶左幾年,新一季女裝終於有返surprise
Vigil 好鬼識講嘢,佢前排夠話archive fashion/ vintage會做主流,明眼人就所佢根本想合理化自己抄野,fashion向來向前看,依家同人講著舊日大師佳作=潮流?????
Uniqlo u 嘅tee真心唔錯
買左男裝啡色airism 想要隻色好耐
但其他item好少買
覺得啲布紋望落爭啲
同埋啲鈕黎黎去去都係好膠

不過如果想試新item/style 例如oversize 西裝褸
我覺得平平地買佢嘅野try try先都幾好嘅
Nicolas玩 furturistic真係只此一家,咁多年嚟反反覆覆有suprise
Undercover
off-white
AMBUSH
Golden Goose
MM
MMY
Juun J
Acne Studio
Jacquemus
Dolphet
Dries Van Noten
Walter van Beirendonck
Walter can Beirendonck 真係時代眼淚,大師做衫堅有創意,可惜而家冇人buy

利申:w&lt 就已經開始買
你係咪好高 我睇個d 我實拖地
上年買過件 stunninglure
著上身係咁 (試鞋咁岩影左相)

你再睇下佢ig d鬼妹
我諗我買Burberry 會買童裝....
自戀到
樓豬科勞d ig都係柒到喊
咪撚用埋啲支那term
呢件就係上網買 高估自己
Hyke可以一戰,款minimal但detail位多到數唔曬,同埋佢好多款都有military 嘅借鏡係入面,女仔著有型

Budget多嘅就lemarie/the row,
the row Phoebe philo啲門生搞,cutting有質素保證
好鐘意versace 啲silk shirt
但係一定carry 唔到
我已經成年幾冇買過衫
唔認同

唔想打字 所以唔詳細咁駁了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞