每個月都用 >$5000 買衫 討論交流區(男女不拘)

485 回覆
5 Like 163 Dislike
Why?

雖然佢有返抄,但睇得出佢有進步,當年body meets dress真係好爆!

不過我最佩服反而係佢點將show野modified去鋪頭賣,show pieces演變成出得街野又有人會買真係勁!
可能依家太多人做爆野, 始終一個人唔會有無限visions 出黎show 俾人睇。
反而每年st martins 出黎嘅人有令人覺得好fresh好 wow 嘅感覺,好似有個新嘅角度去define fashion咁,睇得人好開心

同埋Mcqueen 嘅fashion show 係每次翻睇都覺得wow 真正嘅genius
black嘅原意係張hp以前嘅item重做,不過quality真係差啲

hp今季真係好靚....但係真係唔係個個接受到嗰的ruffles同埋蛋糕羣西裝,只可以買套收藏自己開心吓

唯有買對air max 95止咳
the row 係明媛Olsens 姊妹搞嫁wo 唔係咩phobe門生
料真係靚到痴晒線,個價錢下下都上萬wo
搞唔掂
Mcqueen 係timeless
Voss /99ss真係劃時代!
上年睇左佢套documentary,最後真係好感觸,只能説天嫉英才
媽呀,好柒,時裝人最忌背錯background

無計,太多人話自己出身Pheobe,一時口快快

Sor,應該係再小人講嘅peter do/ low classic先啱,Peter do 好似得machine-a有,依排仲有折+委香免運費
講起peter do
大家覺得今年lvmh會邊個贏

我諗都係peterdo同Casablanca同日本仔鬥
我想peter do贏
去joyce 睇過 真心好好feel,希望old celine 可以長存
身為男人,都買左佢個signature 鏡盒支持吓
Casablanca睇到有啲悶,signature絲巾shirt幾好,有啲hermes ,有啲versace,不過個brand可以凈靠一樣嘢?
利申:ig cap嘅,冇錢買kelly h
其實佢啲嘢男人著都冇咩問題 佢自己都係咁著
除非你話你陽剛到仆街㗎啫
要好瘦先著到
其實男人著old Celine/ peter do堅型,中性美學
屋企衣櫃幾大
high fashion黎講淨係會買鞋
上年特價買左對 saint laurent wyatt chelsea boots
本身買左對有harness既試下 但4cm踭太高 頂唔順 退左
我唔高呀160-165範圍
只係本住日本人做衫應該會就返佢地身型嘅心態睇衫
我都驚著上身效果唔好只敢j圖
不過佢地而家都興oversize ...呢件one size 日本brand

其實我真係唔識欣賞
可能我老土
本身條仔著呢種 不過係要搵人訂造先會咁fit
而家佢轉左運動風
謝謝推薦
hyke 見官網 stocklist 有香港 IT
順路經過嘅話去望下佢入左咩款先
Budget 呢個時勢點都唔會多架喇
不過靚衫齋睇都開心嘅
其實我代入唔到外國人既style 擺落自己到既感覺 所以我舊玉都係日本既

唔計西裝,我一年都買唔到五千蚊衫...
一年買衫都用唔到5000
有無咩band可以介紹下
平時剩係識去u記買, 最貴都係iuzze
上面嗰件我見佢ig都係過膝
可能試下唔綁埋露返腰?
不過啲model成日都係紙片人
一般人厚身少少會唔同感覺
所以先唔敢上網買
佢Uniqlo x JW件西裝褸我都有諗過買,不過自己都有件Denim Shirt Jacket,所以轉左目標去買Yohji Yamamoto Black Scandal Shirt。
都係,不過如果係腰線收窄架Cutting加上裙腳唔平衡架設計,照計條裙岩岩好到膝頭就唔會著到好矮除非絲打160
唔係講笑 佢啲cutting真係唔差 係有時啲料差啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞