每個月都用 >$5000 買衫 討論交流區(男女不拘)

485 回覆
5 Like 163 Dislike
的確係有少少病態,係真係少少shopaholic
Human made 太日系

Btw 仲要同LV crossover 感覺好九唔搭八
用開end ssense hbx
買開日牌,之前鍾意Yohji, CDGHP, Sulvam⋯最近買d新興日牌
呢對嘢
唔識欣賞
各花入各眼,不過Human made著落真係最舒服,對比我著開其他牌子
以前細個嗰陣個個星期買fast fashion 野
著一兩季就唔著
而家大個每季入Hugo boss/ Ted baker / Paul smith 一買就買衫褲鞋襪一套 可以著好耐
maison kitsune
apc
acne studio
high fashion 嘅衫呢 5000$可以一件都買唔到 架 利申 鐘意high fashion 嘅衫 條件唔高但量力而為 同埋人哋開post討論 都知知你係度酸乜
我鍾意Acne Studio低調得黎,無啦啦又會玩到好癲

最緊要係料夠好呀麻
我見到上面有人話呢個post啲人狂買
我就唔明點解一個月用5000買designer brand叫狂買
利申:窮閪
遮上無遮下 好彩我private
講得真係好好
買唔中真心覺得係浪費左件衫
不過買得多其實知自己去fit咩style
有時想轉又係take risk 買左堆唔岩自己既衫
AIYA ,我買個D全部都有free return嫁!唔中咪退囉

買幾萬蚊之後試晒最後退晒佢,知唔知幾爽呀
我最衰係要著完出街俾人話唔好睇先知7左
即係我點知自己著sportwear style 唔好睇
so sad....
都係嘅,好唔好睇真係少少會畀人影響到。
留名學野
Kitsune foxy係好得意今季個yoga fox同chillax fox 冇logo嘅款都好睇
男裝AMI 同 Aime Leon Dore都幾好
鐘意kiko
你個利申好怪
佢講地方例如歐美 無指出該風氣名稱特色等等
好明顯對嗰地方唔了解先用泛指
更唔識嘢先無好針對咁講佢欣賞人地咩文化
純粹靠印象

另外都唔講時裝週嗰啲係佢口中嘅人地
我都想講fast fasion 嗰問題但諗住算
香港都有好多時裝同潮流方面好好嘅人
唔好抬高人地踩自己人啦好心佢
Lm
奶到咁肉酸
你想同大陸人一齊yo咩
有無人想開farfetch團
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞