每個月都用 >$5000 買衫 討論交流區(男女不拘)

485 回覆
5 Like 163 Dislike
呢個又係on9
乜撚嘢未到著tb嘅年紀
使唔使考埋個牌先著得?
覺得個Apps有啲難用
不過都想試吓
未揀到想買既野
無衣櫃 得衣帽間
仲有大把空位有排未滿

咪講左每個人條件唔同
你未了解清楚就一口咬定呢個post嘅人條件同你一樣做乜鳩

香港人大部份收入係點又如何
呢個post一定要侵"大部份人"玩?
呢度啲人咁鐘意批評人點使錢理得人用幾錢買咩衫,唔鐘意買衫咪出番去
咁你前面講緊理財呢樣野嘛
你價值觀係好嘅,減少浪費我贊成
咁但係就唔關$5000呢樣野事
係你點樣去處理呢啲衫呀,
係咪買完放喺度唔用啊咁樣嘅問題
但人哋俾得起買名牌又唔代表佢淨係識買岀名嘅嘢 冇taste
呢句講得好
而係當係慣性每個月都要洗五千買衫有問題
而係當係慣性每個月都要洗二千食野有問題
而係當係慣性每個月都要洗五百蚊課金有問題

點唯之有問題

咁咪買多個衣櫃,擺逼d,少著咪抽真空。

咁都要批
我見Zalora都做緊減價
有折會平好多
如果唔啱可以免費退貨or換size
但係真係要慢慢揀
仲有一啲台灣網店都唔錯
YES ,著自己鍾意既,真係換到一種心理健康

呢個就係時裝
sor 我起呢個題係為咗吸睛啲,

睇落去係的確比較富爭議性,sor
買得咁多相對一定都係用左好多時間去睇相關既野,樓主有幾多內涵可想而知

呢句有咩邏輯

「聽得咁多Beethoven相對一定都係用左好多時間去睇相關既野,樓主有幾多內涵可想而知」

一樣
係囉!都無人討論嘅

我先,

我鍾意 Acne Studio 堅有設計,仲有新晉Doublet,charles jeffrey loverboy,呢牌心頭好
AMBUSH貴啲個堆係堅有料到

相反,我唔明MMY幾時變咗MK/公廁鞋搞到我都唔敢著添

(我討論,未必真係買好多嫁,討論下開心下姐)
Thome Brown 喎,成個品牌定位都唔係年輕

當然,你話10歲都可以打呔嘅

(sor 只係我角度)
但你五千一個月真係有啲多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞