每個月都用 >$5000 買衫 討論交流區(男女不拘)

485 回覆
5 Like 163 Dislike
巴打我都啱喎
你買開咩有無得睇下
建議你揀返Ggdb第二啲款
簡單啲嗰種
其實你係咪假定咗男人唔可以以此為興趣

我好鍾意睇 唔買都睇 男女裝都睇
但我無諗過靠外裝去改變啲咩
同人相處大部份把握係自己造化
所以慣性買衫唔代表樓主無自信
你講嘅係學生先可能會
大個啦 每人都會發展自己興趣
人地得9閒理你咩 仲時裝達人
我五年都唔知有冇用到5000嚟買衫。
Mont bell啲print好得意 去襯日本都有買

但後尾發現美街牌啲料啱返潮流啲
想襯斯文加啲street
著ankle西褲再襯

再set頭同靠上身襯
諗住做錫紙燙 加埋對鞋 外套
逐啲加返啲咁 等唔好太斯文
有啲似beams 個feel 有無咩意見
我無買visvim 而家係著hoka ultra low襯 覺得一般
Zozo見過件Marc Jacobs 外套有武士繡係背幾特別
要點睇?
Zozo而家要日本信用卡先買到
我09年開始淘寶入過貨賣衫 初期係真係有工廠尾貨係ok
呢幾年普及左 無試過買到衫係著得出門
一係著完都俾人問做乜今日好似著到好hea咁

因為你著過靚嘢 淘寶無咩衫係入流

我講緊就算幾百個d 都係九屎垃圾cutting

除非你要買高仿high fashion 唔係佢既性價比一定唔夠日本來
我有興趣 想買條皮帶 但而家點交收
唔知上面有個人提 你話我環保撚又好咩都好 fast fashion 已經喺好多地方被人討厭 啱啱個pfw好多人已經講緊唔再支持ff 反而着vintage同upcycle嘅嘢 雖vintage個潮流好似已經係上兩年已經興翻 但好值得大家繼續去支持
所以無論你幾有錢都好 唔好9買 買自己真係鐘意 買貴啲又如何 唔好貪新忘舊
我自己由細到大除咗屋企人嘅衫 從來都唔會着其他人着過嘅嘢 但為咗個地球我宜家搵衫都主要係target啲used嘅嘢 希望可以你spread到俾大家
已經準備好屎忽俾你地屌我環保撚
有taste!
可以!我想儲credit
I like it 浮誇
Ching carry就ok la
想買帽
寄俾你
好呀

我俾個工作用whatsapp大家, +852 6418 0757
係如果買完想退麻煩少少又,但幾張單,我都handle到
(for 儲credit同幫下志同道合,唔會收車馬費個d)
我買過好多對ggdb
平時衫就日牌野多,另外見到d 袋平就忍唔到買
我都係ggdb geh fans
著上腳(特別巴打)勁顯腳長
我覺得靚過Alexander McQueen
made in italy. hand made, 真皮真係好正
我係ggdb fans 黎,已經買左十對,不過係個底唔太襟,最中意都係slide
Rich rich
有時減價好平
其實你都係想有人讚你有品味姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞