[跌入深坑]Fujifilm討論區 (22)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
有冇巴打入左 ef-x500,呢枝我反而有 d 興趣想入,而家用緊 ef-20 始終用落差緊 d。
香港人真係好撚有錢

fb gfx group 起碼一 1/3 人出相係香港人
但 d 質素似 dc home ferruh試機試鏡區 level
又鐘意用舊鏡

有錢唔一定有技術。

香港 post 上去果 d 真係試機試鏡相
心諗

如果唔係搬屋我都有 d 心郁郁。
有冇巴打入左 ef-x500,呢枝我反而有 d 興趣想入,而家用緊 ef-20 始終用落差緊 d。

why not cactus v6ii + rf60x
終於入手x-t1 三x 8600 連18-55

呢個價買到xt20啦喎
點解唔二手收
諗左好耐決定攻頂上XT-2
試機果陣同本身部700D完全兩個Level
大家有無機套推介一下

呢個價買到xt20啦喎
點解唔二手收

痴線
8600仲貴過XT20 1855 kit set
諗左好耐決定攻頂上XT-2
試機果陣同本身部700D完全兩個Level
大家有無機套推介一下

Gariz

呢個價買到xt20啦喎
點解唔二手收

痴線
8600仲貴過XT20 1855 kit set

買左銀機嘛,同埋中意x-t1個手感
第一次用第一頁個setting Lol shadow+1/+2唔怪之得死黑
香港人真係好撚有錢

fb gfx group 起碼一 1/3 人出相係香港人
但 d 質素似 dc home ferruh試機試鏡區 level
又鐘意用舊鏡

有錢唔一定有技術。

香港 post 上去果 d 真係試機試鏡相
心諗

如果唔係搬屋我都有 d 心郁郁。

我應該等第二代 / 出支無敵人像
一定唔會走去插舊鏡
第一次用第一頁個setting Lol shadow+1/+2唔怪之得死黑

set到-2怕咩死黑
不過好多人唔識set係真嘅,影到咁真係俾人笑死黑都無辦法。

用0都覺得shadow好重
唉,部xt20買咗一個月左右發現cmos有粒白色嘅塵仔,冇理佢希望自動清潔清得走啦,點知搞唔掂,用細光圈影個啲相固定位置有一粒黑點……

有冇巴打指教下應該唔理定點搞好

上網見話有保養原廠抹塵都要錢
有冇巴打抹過俾啲意見
唉,部xt20買咗一個月左右發現cmos有粒白色嘅塵仔,冇理佢希望自動清潔清得走啦,點知搞唔掂,用細光圈影個啲相固定位置有一粒黑點……

有冇巴打抹過俾啲意見

買機有野送仲想點

認真,搵專業人士搞

有冇巴打抹過俾啲意見

買機有野送仲想點

認真,搵專業人士搞

pentax o-ick1可能幫到你,不過唔知香港邊度有得買,當時係日本買~hkd200。

有冇巴打抹過俾啲意見

買機有野送仲想點

認真,搵專業人士搞

應該買個陣冇嘅,係我衰換鏡換得密

有冇巴打抹過俾啲意見

買機有野送仲想點

認真,搵專業人士搞

pentax o-ick1可能幫到你,不過唔知香港邊度有得買,當時係日本買~hkd200。

我而家都係諗一係唔理儲番咁上下塵一次過原廠抹一係買呢啲啫喱筆,但我零經驗驚越整愈衰

有冇巴打抹過俾啲意見

買機有野送仲想點

認真,搵專業人士搞

我而家都係諗一係唔理儲番咁上下塵一次過原廠抹一係買呢啲啫喱筆,但我零經驗驚越整愈衰

行貨送返去吸CMOS要錢嗎?
瑩記有隻清CMOS用吸嘅方法,好過用筆,不過我都驚你整花呀

有冇巴打抹過俾啲意見

買機有野送仲想點

認真,搵專業人士搞

我覺得都算易用既,果次去旅行無辦法忍唔住焗住自己整

set到-2怕咩死黑
不過好多人唔識set係真嘅,影到咁真係俾人笑死黑都無辦法。

咩叫唔識set 正數越推越黑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞