[跌入深坑]Fujifilm討論區 (22)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
本說明書得英文冇中文 係咪歧視中文系英文盲 辛苦過睇FYP本書

網上有中文
拎住部機好茫然 唔識玩
有冇速成班
拎住部機好茫然 唔識玩
有冇速成班

好過我機都冇,要係google search圖黎劣J
拎住部機好茫然 唔識玩
有冇速成班

亂㩒有咩問題咪reset to default
拎住部機好茫然 唔識玩
有冇速成班

睇manual啦
你無基本認識嘅話 就google下啲拍攝教學先
本說明書得英文冇中文 係咪歧視中文系英文盲 辛苦過睇FYP本書

網上有中文

拎住部機好茫然 唔識玩
有冇速成班

睇manual啦
你無基本認識嘅話 就google下啲拍攝教學先

Yup
真心
先睇網上攝影新手教學,然後先摸返部機對應function點操作
唔係你睇完manual都唔知乜鳩黎

新科技好難懂

btw 啱啱亂咁禁 個閃光燈彈出黎 嚇到我

新科技好難懂

放啦
我驚你遲啲用用下心臟病發

新科技好難懂

放啦

我都驚我最後忍唔住手機影相算

新科技好難懂

放啦

巴打幾歲

你估下

新科技好難懂

新科技好難懂

放啦

巴打幾歲

你估下

講下笑啫 我係認真想學影相架 我下定決心 要影靚相
不過飛之前都冇時間學
勁撚忙
準備由canon轉會fuji,相問下大家fuji既2手鏡頭邊度會多D,dcfever好似好少

新科技好難懂

放啦

巴打幾歲

你估下

不過飛之前都冇時間學
勁撚忙

巴打 你auto mode係乜都set唔到

新科技好難懂

放啦

巴打幾歲

你估下

不過飛之前都冇時間學
勁撚忙

60蚊半個鐘, 睇下有無巴打教你
準備由canon轉會fuji,相問下大家fuji既2手鏡頭邊度會多D,dcfever好似好少

fuji冇爛鏡
所以好少人會放二手,你可以講下想要咩鏡,睇下有冇巴打割愛

新科技好難懂

放啦

巴打幾歲

你估下

不過飛之前都冇時間學
勁撚忙

60蚊半個鐘, 睇下有無巴打教你

攝影係藝術創作

fuji冇爛鏡

明白 買新鏡好貴

新科技好難懂

放啦

巴打幾歲

你估下

不過飛之前都冇時間學
勁撚忙

班fd係咁睇死我叫我auto算
我係唔會畀佢地睇死架

放啦

巴打幾歲

你估下

不過飛之前都冇時間學
勁撚忙

班fd係咁睇死我叫我auto算
我係唔會畀佢地睇死架

你再繼續用auto呢 就真係會唔識用部機架啦
Xt1 +kit鏡影aurora

0味精相機直出

結論係iso對於今次黎唔是好夠,支鏡除左起霧之外表現不錯 (係我衰無幫佢保暖

不過講到影Milky Way 就會斬頭斬尾

fuji冇爛鏡

明白 買新鏡好貴

二手除左kit鏡真係好難搵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞