[跌入深坑]Fujifilm討論區 (22)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

唔好再講啦巴打

啱啱睇唔到就覆左 sor
話時話 你個grip都幾貴

全香港都無貨

無計 我上fuji個eshop賣緊1000
點計都平
加上XT10同XT20都係用呢款 好多舖都無再入貨
應該好多人都想買 變左啲舖入到都抬價

xt20個手柄我都係上淘寶,連埋個指柄

有無link啊 師兄

上面有post

但有但巴打話跣手算啦,都買咗,跣手咪再買啲野加上去

想痴塊皮上去 但又唔識痴

你有兩塊閪wor,可以試下
琴日睇左一陣,發覺富士啲閃燈(原廠/副廠)都唔係好掂

現有cactus v6ii加rf60x

神牛就出兩支閃加remote

fuji自己都會出隻remote

仲未計nissin隻i60同i40

利申:用緊cactus

追咗幾個fuji post發覺都係開返個account穩陣
利申 上星期買咗XT2 去旅行

巴打點睇90.2嘅淺景深

老實講,我自己冇買呢支鏡,但當時喺56.2同90/2之間揀既時候,都上網睇過下啲評測同人地既作品

咁我講下自己既觀察,呢支鏡散景二綫性控制得唔錯,我覺得焦外比56.2更柔和,另一個優點就係光斑好靚(雖然只有七片光圈葉,但係啲光斑好圓,散景啲波波冇乜變形)

不過支鏡最多人讚賞既優點依然係佢既sharpness,呢一點你都可以留意下

(而我最後揀56.2既原因,係考慮到焦距同光圈,56.2相對容易控制、適用既場景更多)

我睇既sample好有限,何況淺景深靚唔靚呢啲好主觀,你有興趣可以上網睇多啲評測或者上showroom玩下先入手

巴打
問多句有90.2係手再入56.2是否不智

其實 90.2 23.2 35.2呢啲喺度係咪死症點都改唔到口

我之前(好似係喺上個post)都有提過 但大家應該係講慣左

我好耐之前已經話叫35 wr好過35.2

我諗住大家都睇得明先咁打以後f2鏡群叫返f2尾囉

喺度明還喺度明
一陣新學影相嗰啲以為係真,出去畀人笑死
出去買鏡:畀枝35.2我...都唔知笑唔笑鳩你好
有無爸打用過1024影星星

上網睇review啦
用開16.4
宜家xt1 1855kit係咪已經好難搵
定係xt1 body都少左好多

啱啱買x-t1揮手,黑機大約5800,銀就大約6700,原裝kit好多都無,但body + 拆x-t2支1855,黑kit你預7千尾

利申,上個星期問

歡迎,開返個 acc 吹下水好過做 cd rom。

上網睇review啦
用開16.4

16 .4 最正唔係支鏡,係個hood
好撚型,四方形

師傅買左XPro2未

上網睇review啦
用開16.4

好撚型,四方形

仲有咩鏡有四放hood

上網睇review啦
用開16.4

好撚型,四方形

仲有咩鏡有四放hood

35.4都好似係

上網睇review啦
用開16.4

好撚型,四方形

仲有咩鏡有四放hood

35.4都好似係

35.4 個hood好型仔
但16.4 個hood好似太大個
同埋屌你老味fuji d accessories真係好撚貴
想話買個grip買個hood都要幾舊水
相機繩有冇推薦
相機繩有冇推薦

箍住手嗰隻? 定係頸帶?
屌個四方hood 好似4 5 舊水
相機繩有冇推薦

原裝皮帶🚬
相機繩有冇推薦

原裝皮帶🚬

原裝皮帶唔舒服
相機繩有冇推薦

原裝皮帶🚬

原裝皮帶唔舒服

A&A / PD slide lite

老實講,我自己冇買呢支鏡,但當時喺56.2同90/2之間揀既時候,都上網睇過下啲評測同人地既作品

咁我講下自己既觀察,呢支鏡散景二綫性控制得唔錯,我覺得焦外比56.2更柔和,另一個優點就係光斑好靚(雖然只有七片光圈葉,但係啲光斑好圓,散景啲波波冇乜變形)

不過支鏡最多人讚賞既優點依然係佢既sharpness,呢一點你都可以留意下

(而我最後揀56.2既原因,係考慮到焦距同光圈,56.2相對容易控制、適用既場景更多)

我睇既sample好有限,何況淺景深靚唔靚呢啲好主觀,你有興趣可以上網睇多啲評測或者上showroom玩下先入手

巴打

其實 90.2 23.2 35.2呢啲喺度係咪死症點都改唔到口

喺度明還喺度明

嗱,大家唔好再講喇,有人笑鳩你嫁

巴打

喺度明還喺度明

嗱,大家唔好再講喇,有人笑鳩你嫁

老套d,成set數字拎出黎
35 f1.4 就 35 f1.4
35 f2 就 35 f2

怕咩羞扮咩野,柒左就唔慌唔羞最型係你

啱啱買x-t1揮手,黑機大約5800,銀就大約6700,原裝kit好多都無,但body + 拆x-t2支1855,黑kit你預7千尾

利申,上個星期問

巴打可唔可以講你係邊度買
有冇巴打用過55-200mm? 光圈大50-230成一級,係咪好用好多?

利申,上個星期問

巴打可唔可以講你係邊度買

我係三x買,銀body6350,支拆kit 18-55就2300
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞