[跌入深坑]Fujifilm討論區 (22)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
雅仲is a good guy 大家唔好恰9 佢啦

你又知

佢地一齊淘寶嘛

快點吹奏我

比你吹漲就有 你真係奇葩

召喚dr.strange出黎幫拖

蠢得很可愛
邊間蘇寧x-t20 1855 $8199

總之唔係屯門嗰間
雅仲is a good guy 大家唔好恰9 佢啦

你又知

佢地一齊淘寶嘛

快點吹奏我

比你吹漲就有 你真係奇葩

召喚dr.strange出黎幫拖

蠢得很可愛

中文唔好 第一個字點解
邊間蘇寧x-t20 1855 $8199

總之唔係屯門嗰間

想請教各位大大,新手困擾緊
fujifilm xt 10
olympus om-d e-m5 mark ii
唔知各位大大有咩意見
上網睇完其實有小小偏向fuji,唔知係度問會唔會冒犯各位。。
另外新手如果用 xt10 ok唔ok?定有其他更好選擇?筆直都係xt10 咁上下,希望各位大大可以俾下意見
唔知各位大大有咩意見
上網睇完其實有小小偏向fuji,唔知係度問會唔會冒犯各位。。
另外新手如果用 xt10 ok唔ok?定有其他更好選擇?筆直都係xt10 咁上下,希望各位大大可以俾下意見

xt10 應該得返水貨 本身我都想揀佢 最後應該加錢上xt20
唔知各位大大有咩意見

xt10 應該得返水貨 本身我都想揀佢 最後應該加錢上xt20

其實相機買水貨會唔會唔係咁好
支定焦鏡23.4 買左4-5年 有無咩動作要做(保養)? 清潔? 等~
唔知各位大大有咩意見

其實相機買水貨會唔會唔係咁好

電子嘢你諗你
都係嗰句 好彩咪無事
唔好彩有暗病 平左嗰條數都未必夠你整機
搵左好耐搵到旅行都去完都未搵到samyang 12mm f2
有無巴打知香港大約幾錢
岩岩入手
一直都想入部x100系列既機
諗過遲d放左部xt1補少少換部100t
等xt2個價落到5000幾先買
不過兒家2手市場好似人心惶惶
岩岩入手

How much bro

26xx 應該買貴左?
岩岩入手

屌 我都想入 咩價位呀巴打?
岩岩入手

屌 我都想入 咩價位呀巴打?

入啦 好正
剛入手X-T20一星期,想求教關於對焦點問題
我見X-T20對焦點喺個mon度係以格仔形式顯示的,
但試過一啲情況,個對焦「格仔」太大,同時包括主體同背景,就會錯誤對焦落背景度
想知大家會有咩方法可以更能確保正確對焦?
但試過一啲情況,個對焦「格仔」太大,同時包括主體同背景,就會錯誤對焦落背景度

㩒一下揀對焦位置 之後用近你個wheel轉

我㩒一下就影左

我㩒一下就影左

Sorry唔係好明
近我個wheel係指AF-L同AE-L中間個wheel?
我㩒咗個mon對焦之後再碌個wheel冇反應
岩岩入手

How much bro

26xx 應該買貴左?

Dcfever 差唔多
岩岩入手

真係唔好唔意思,呢個 post 真係害人不淺。
岩岩入手

真係唔好唔意思,呢個 post 真係害人不淺。

我同意
唔知各位大大有咩意見

xt10 apsc
Omd em5 m43
xt10個底大d,crop相你會開心d,照計高ISO表現會好d
但omd em5有五軸防震,拍片又會開心d
呢個價位都買到a6000,前用家表示對焦幾快,手頭上有舊鏡又可以玩,樣冇咁靚,但勝在夠輕巧,後製空間都ok,同樣係apsc

我㩒一下就影左

Sorry唔係好明
近我個wheel係指AF-L同AE-L中間個wheel?
我㩒咗個mon對焦之後再碌個wheel冇反應

menu有得較對焦點數量,數量越大,點越細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞