[跌入深坑]Fujifilm討論區 (22)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
各位巴打好,新手影相咩都唔識
準備入手x-t20 18-55kit set
主要影街行山旅行影食物
呢枝鏡岩我用嗎

另外想問各位覺得黑色定銀色靚,諗左好耐都未有決定 唔該

銀色for sure

都係唔好 你要黑色 唔畀你同我撞

好小朋友

周街撞款好咩?

我去日本旅行去啲動物園好多龍友,但都未撞過唔好話款,連搵過富士友都難

唔准買銀色
主要影街行山旅行影食物
呢枝鏡岩我用嗎

銀色for sure

好小朋友

周街撞款好咩?

你個部過一排就甩皮甩骨啦 點會撞
主要影街行山旅行影食物
呢枝鏡岩我用嗎

銀色for sure

好小朋友

周街撞款好咩?

屌你
主要影街行山旅行影食物
呢枝鏡岩我用嗎

銀色for sure

好小朋友

周街撞款好咩?

屌你

咁易發脾氣影唔到靚相㗎
主要影街行山旅行影食物
呢枝鏡岩我用嗎

銀色for sure

好小朋友

周街撞款好咩?

屌你

銀色再甩色

銀色for sure

好小朋友

周街撞款好咩?

屌你

咁易發脾氣影唔到靚相㗎

藝術家脾氣 你識條鐵

銀色for sure

好小朋友

周街撞款好咩?

屌你

銀色再甩色

白色特別版

銀色for sure

好小朋友

周街撞款好咩?

屌你

銀色再甩色

會甩色?
好糾結呀
銀色夠復古
黑色又好型
唔知點揀

好小朋友

周街撞款好咩?

屌你

銀色再甩色

會甩色?
好糾結呀
銀色夠復古
黑色又好型
唔知點揀

黑色 甩到變銀色
一部機滿足你兩個願望
主要影街行山旅行影食物
呢枝鏡岩我用嗎

銀色for sure

好小朋友

周街撞款好咩?

我去日本旅行去啲動物園好多龍友,但都未撞過唔好話款,連搵過富士友都難

唔准買銀色

xt20銀色第一水用家

好小朋友

周街撞款好咩?

唔准買銀色

xt20銀色第一水用家

我覺得20 隻銀有陣膠味
黑色先cum 到少少

膠膠地襯你
入左xt2+16-55 由canon 5D3 轉會,部機downgrade 左 ,支鏡算upgrade 左,初試幾滿意,係對焦同追焦真係慢單反少少,但對焦都好準

周街撞款好咩?

唔准買銀色

xt20銀色第一水用家

我覺得20 隻銀有陣膠味
黑色先cum 到少少

膠膠地襯你

有冇巴打custom settings係跟呢個(除咗DR同ISO跟返第一頁張圖)

係邊搵番嚟
剛入手X-T20一星期,想求教關於對焦點問題
我見X-T20對焦點喺個mon度係以格仔形式顯示的,
但試過一啲情況,個對焦「格仔」太大,同時包括主體同背景,就會錯誤對焦落背景度
想知大家會有咩方法可以更能確保正確對焦?

㩒一下揀對焦位置 之後用近你個wheel轉

我㩒一下就影左

I think you chose "shot" as touch screen function (in stead of AF)

如果想keep住一禁即影 咁點對焦

無諗過呢個問題添
可能要入返menu AF個度教
其實點解唔用快門制來影要touch screen

好玩囉

呢位師兄,如果真係有心學影相,
都係正正經經用翻evf,o禁失打黎影,
你呢種touch screen 即影有時會對焦唔準.
低快門時由於兩手凌空,好容易手震blur 相
初學者有時係難脫離呢種手勢.花幾k 由手機專無反.
都係想影d 同手機有分別o既相.新手切記
等我星期三同老師同學瘋狂影相
應該係人生最後一堂

室內用16-50mm影人像係咪好醜

算貴咩
咁嘅spec 算係咁啦

對我呢d窮撚黎講算貴

玩得相機預左啦

我本身筆直預5k 買xt10

我本身都係想買xt10

最後呢

應該會買xt20

小心買錯

無事既

留名佢去買鏡同個sales 講
"唔該要支35.2"

㩒一下揀對焦位置 之後用近你個wheel轉

我㩒一下就影左

I think you chose "shot" as touch screen function (in stead of AF)

如果想keep住一禁即影 咁點對焦

無諗過呢個問題添
可能要入返menu AF個度教
其實點解唔用快門制來影要touch screen

好玩囉

呢位師兄,如果真係有心學影相,
都係正正經經用翻evf,o禁失打黎影,
你呢種touch screen 即影有時會對焦唔準.
低快門時由於兩手凌空,好容易手震blur 相
初學者有時係難脫離呢種手勢.花幾k 由手機專無反.
都係想影d 同手機有分別o既相.新手切記

謝師兄指教

我本身都係想買xt10

最後呢

應該會買xt20

小心買錯

無事既

"唔該要支35.2"

「佢」係指我定樓上即將買機嗰個巴打?

我本身都係想買xt10

最後呢

應該會買xt20

小心買錯

無事既

"唔該要支35.2"

「佢」係指我定樓上即將買機嗰個巴打?

話你呀
成個post係得你一個咁傻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞