[跌入深坑]Fujifilm討論區 (22)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

xe1 升級
xpro2 入手
大家用緊咩相機帶?除左PEAKDESIGN, 仲有咩推介?

A&A easy slider

xe1 升級
xpro2 入手

same lum住加個手柄

xe1 升級
xpro2 入手

i know that feel,e1 上 pro2 真係好似打通經脈咁爽。

xe1 升級
xpro2 入手

i know that feel,e1 上 pro2 真係好似打通經脈咁爽。

連支35.4都可以咁快

xe1 升級
xpro2 入手

有手柄應該好d 不過原廠太貴

xe1 升級
xpro2 入手

完全順晒 之前老爺車

xe1 升級
xpro2 入手

lum住淘寶 不過唔知邊款好

xe1 升級
xpro2 入手

淘寶個d 全部都好柒
有冇巴打放18 f2?

xe1 升級
xpro2 入手

淘寶個d 全部都好柒

我都覺 不過有個黑檀木既好靚 但係都好貴
想入xt2 去邊到買好?
利申用緊xm1+16-50+27 廢青

要分期?

分又得,一炮過又得
我見xt2+18-55 kit都要14k

平左啦
十月個陣買要萬七蚊,仲要講明唔要佢D所謂贈品,先可以減dd

想問下係咪xpro2 枝kit先係有特別色(graphite)呢
Graphite xt2真係好好J
想入xt2 去邊到買好?
利申用緊xm1+16-50+27 廢青

要分期?

分又得,一炮過又得
我見xt2+18-55 kit都要14k

平左啦
十月個陣買要萬七蚊,仲要講明唔要佢D所謂贈品,先可以減dd

想問下係咪xpro2 枝kit先係有特別色(graphite)呢
Graphite xt2真係好好J

Graphite 係好好j 不過貴好多
用緊xpro2+23mm 1.4
想入多支鏡 巴打覺得入邊支鏡好

56 f1.2

而家56.2 apd 7k唔洗
新手教學

正常人要既相

含撚貓要既相

冇藥水色, 冇死黑, 前面有乜唔緊要, 但背景啲陰影位一定要清楚

新手唔好再問咩死黑點算, 死黑只係fuji jpg contrast高, raw冇影響, 你想直出jpg陰影位冇咁黑可以in camera setting shadow -1 or -2, 影jpg+raw最實際
新手教學

正常人要既相

含撚貓要既相

冇藥水色, 冇死黑, 前面有乜唔緊要, 但背景啲陰影位一定要清楚

新手唔好再問咩死黑點算, 死黑只係fuji jpg contrast高, raw冇影響, 你想直出jpg陰影位冇咁黑可以in camera setting shadow -1 or -2, 影jpg+raw最實際

執完變raw色,得mid tone
新手教學

正常人要既相

含撚貓要既相

Agger
想覆好耐
但唔想reply含撚貓比人block
新手教學

正常人要既相

含撚貓要既相

Agger
想覆好耐
但唔想reply含撚貓比人block

以正視聽, 你知有啲新手真係會乜都唔識以為係自己部機問題
新POST留名
心大心細諗唔到買18 2 定35 2 好

35 f2, 18 f2就出第二代

35 f2, 18 f2就出第二代

邊到有消息 sorrrr

http://www.fujirumors.com/fujifilm-working-on-a-xf-18mm-f2-mk-ii-lens-srp/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞