[跌入深坑]Fujifilm討論區 (22)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

唔該巴打,但個心已經傾左去xt10,20都想想地不過有d貴

xt20真係好貴

算貴咩
咁嘅spec 算係咁啦

對我呢d窮撚黎講算貴

玩得相機預左啦

我本身筆直預5k 買xt10

xt10都out左budget

你買完機又會買鏡 根本就無止境

我㩒一下就影左

Sorry唔係好明
近我個wheel係指AF-L同AE-L中間個wheel?
我㩒咗個mon對焦之後再碌個wheel冇反應

menu有得較對焦點數量,數量越大,點越細

Thanks 巴打
但係我發現就算我揀最多對焦點,
個mon顯示嘅對焦「格」嘅大小都係冇變,
令到我好懷疑佢究竟係對焦落個格入面邊一點

你試下睇睇對焦係咪「 單一點」而不是「區」或「跟蹤」

已check, 我指緊嘅係單一點嘅情況,因我以為單一點時佢個mon顯示個所謂對焦點會係一點/好細格而唔係一個格仔

單一點:

區域:

單一點都可以較大小 仲可以郁個對焦點

求教學

xt20真係好貴

算貴咩
咁嘅spec 算係咁啦

對我呢d窮撚黎講算貴

玩得相機預左啦

唔買
岩岩入手

邊到入!!!今晚想買!!

去左六本木買 非打手

Thanks 巴打

xt20真係好貴

算貴咩
咁嘅spec 算係咁啦

對我呢d窮撚黎講算貴

玩得相機預左啦

我本身都係想買xt10

xt20真係好貴

算貴咩
咁嘅spec 算係咁啦

對我呢d窮撚黎講算貴

玩得相機預左啦

我本身都係想買xt10

最後呢

xt20真係好貴

算貴咩
咁嘅spec 算係咁啦

對我呢d窮撚黎講算貴

玩得相機預左啦

我本身都係想買xt10

最後呢

應該會買xt20

算貴咩
咁嘅spec 算係咁啦

對我呢d窮撚黎講算貴

玩得相機預左啦

唔買

仲買鏡 未柒夠咩

算貴咩
咁嘅spec 算係咁啦

對我呢d窮撚黎講算貴

玩得相機預左啦

我本身都係想買xt10

最後呢

應該會買xt20

小心買錯

Sorry唔係好明
近我個wheel係指AF-L同AE-L中間個wheel?
我㩒咗個mon對焦之後再碌個wheel冇反應

Thanks 巴打

你試下睇睇對焦係咪「 單一點」而不是「區」或「跟蹤」

已check, 我指緊嘅係單一點嘅情況,因我以為單一點時佢個mon顯示個所謂對焦點會係一點/好細格而唔係一個格仔

單一點:

區域:

單一點都可以較大小 仲可以郁個對焦點

求教學

對焦區域
建議你將對焦區域放shortcut

玩得相機預左啦

唔買

仲買鏡 未柒夠咩

買鏡去分期囉 幾百一個月 慢慢供 又輕鬆

窮撚x2 加上xt20 連個鏡7xxx 新手唔敢用咁貴

算貴咩
咁嘅spec 算係咁啦

對我呢d窮撚黎講算貴

玩得相機預左啦

我本身都係想買xt10

最後呢

應該會買xt20

小心買錯

無事既

玩得相機預左啦

唔買

仲買鏡 未柒夠咩

買鏡去分期囉 幾百一個月 慢慢供 又輕鬆

分緊啦
呢個post既人係咁推人落火坑

㩒一下揀對焦位置 之後用近你個wheel轉

我㩒一下就影左

I think you chose "shot" as touch screen function (in stead of AF)

如果想keep住一禁即影 咁點對焦

無諗過呢個問題添
可能要入返menu AF個度教
其實點解唔用快門制來影要touch screen

好玩囉

我係咪直必左

touch mon好方便啵 㩒個制就影到

個人覺得撳個mon影相好冇攝影嘅感覺,好似喺度玩緊手機咁,揸相機影相都係撳快門掣比較有手感

I think you chose "shot" as touch screen function (in stead of AF)

如果想keep住一禁即影 咁點對焦

無諗過呢個問題添
可能要入返menu AF個度教
其實點解唔用快門制來影要touch screen

好玩囉

我係咪直必左

touch mon好方便啵 㩒個制就影到

個人覺得撳個mon影相好冇攝影嘅感覺,好似喺度玩緊手機咁,揸相機影相都係撳快門掣比較有手感

玩泥沙咁
btw 百老匯送左xt-1磁石畀我 有冇人想收留佢
我唔敢同屋企人講我買左相機
諗住話部機借返黎
各位巴打好,新手影相咩都唔識
準備入手x-t20 18-55kit set
主要影街行山旅行影食物
呢枝鏡岩我用嗎

另外想問各位覺得黑色定銀色靚,諗左好耐都未有決定 唔該
主要影街行山旅行影食物
呢枝鏡岩我用嗎

銀色for sure
主要影街行山旅行影食物
呢枝鏡岩我用嗎

銀色for sure

都係唔好 你要黑色 唔畀你同我撞
主要影街行山旅行影食物
呢枝鏡岩我用嗎

銀色for sure

好小朋友
主要影街行山旅行影食物
呢枝鏡岩我用嗎

銀色for sure

好小朋友

周街撞款好咩?
主要影街行山旅行影食物
呢枝鏡岩我用嗎

銀色for sure

好小朋友

周街撞款好咩?

我去日本旅行去啲動物園好多龍友,但都未撞過唔好話款,連搵過富士友都難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞