美劇集中討論區 (7)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
leftover終於追到live

未睇唔敢入leftover post

咪玩啦 黎黎去得果幾丁友邊會有人劇透
又未有字幕

討論POST有劇情好正常姐

上集得我一個討論過少少劇情,樓主潛左,冇其他人再討論
根本冇人 何來會有人當日入post講劇情呢
迫人講埋哂啲殘酷真相出黎..

就黎追完season 1
wait me

唔使急 S1咁抑鬱睇得咁快會sad死人

又未有字幕

未追返晒之前漏左堆劇呀

請停止浪費生命,立即放下你手裡在做的事,滾回家,看Leftovers。
The Gifted: Official Trailer

唔知點解覺得呢套野完全唔吸引
掛住legion

睇amy acker

唯一賣點 但好多時靠一個人係捱唔到套劇

睇trailer嘅話sarah個套吸引d
好彩睇佢個樣唔似做煩膠老母

sarah新劇有trailer?
呢套trailer睇落d cg 個故事又典型+普通咁,諗起heroes reborn
覺唔覺佢一做返老母個樣即刻殘左 冇得扮後生

有呀但係好似要轉IP, 比微博條link你
不過呢套cg都麻麻地
http://weibo.com/3788429925/F3n9E01an?type=comment
見佢今日d相殘到爆, 得罪造型師咁

該劇主要圍繞類似虛擬現實的科技展開,Sarah扮演人質談判專家瑪拉,精通人類行為,在遭遇一場悲慘事件後,去一所大學當了教授…
一個叫【幻影】的虛擬項目出現意外,有些人進入虛幻世界之後就不再出來,像是被困在了裡面,真相可能遠比想像的複雜,瑪拉又被召了回來,去拯救那些普通人,她發現拯救別人或許也是在拯救自己...

就咁睇佢新劇造型覺得佢個人好似黃左又乾左
睇AMERICAN GODS 的士司機個PART睇到 係咪正常

我特登google番.
本書入面同個motel 女人一樣, 對主線係無影響

你係咪有睇過書?
我睇左4成左右但唔知點解覺得對套劇冇乜感覺 明明睇書果陣好吸引
拍出黎好似散收收咁
睇AMERICAN GODS 的士司機個PART睇到 係咪正常

己經J左幾次

又未有字幕

未追返晒之前漏左堆劇呀

請停止浪費生命,立即放下你手裡在做的事,滾回家,看Leftovers。

我特登google番.

啲Somewhere in America係用黎補充下背景同側寫美國呢個移民國家,同主線差唔多係冇關

我特登google番.

你係咪有睇過書?
我睇左4成左右但唔知點解覺得對套劇冇乜感覺 明明睇書果陣好吸引
拍出黎好似散收收咁

Neil gaiman 你當佢流架?
其實我覺得拍出黎都ok wo

咁書同劇始終個media有分別,可能因為頭幾個chapter有啲慢熱同中間插左somewhere in America,所以睇劇有散收收嘅感覺姐
Leftovers 睇到S3E3
痴線3集都咁正

我特登google番.

你係咪有睇過書?
拍出黎好似散收收咁

冇當neil gaiman流
casting ,拍出黎靚係靚但驚玩visual玩太多搞到故事表達弱左
Hannibal finale season果陣都係咁 too artsy

我特登google番.

你係咪有睇過書?
拍出黎好似散收收咁

咁書同劇始終個media有分別,可能因為頭幾個chapter有啲慢熱同中間插左somewhere in America,所以睇劇有散收收嘅感覺姐

同埋佢地好似諗住拖長黎拍 拍幾季
S1完果個位都唔係去左好遠 本身小說都唔係快,劇仲要拖到內容咁慢

己經J左幾次

this is so fucking gay
痴線3集都咁正

keep going

EP4仲好睇呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
利申未睇EP5,如果睇完應該會答你EP4 EP5仲好睇呀!!!!!!!!!!!!!!
ABC新劇,House班底
https://www.youtube.com/watch?v=fYlZDTru55g&feature=youtu.be

仲係形住佢係變態仔

我特登google番.

你係咪有睇過書?
拍出黎好似散收收咁

S1完果個位都唔係去左好遠 本身小說都唔係快,劇仲要拖到內容咁慢

宜家先去到chapter 5一半
http://www.cup.com.hk/2017/05/15/kong-ho-yan-the-leftovers/

江皓昕:The Leftovers ——如果電視劇本也能贏諾貝爾文學獎

無睇篇文,驚劇透

無劇透唔使驚

總有一些劇集是你覺得超級無敵我愛你程度的好看,好想推介別人一起去分享喜悅,身邊愚民卻忙碌得沒空理會,最終只能剩你一人繼續孤芳自賞。那種觀影感覺是神聖又孤獨的,彷彿你終於聽到神諭,身邊人卻當你是在山頂上造船的瘋子。於我而言,The Leftovers 就是這麼一部劇集。過去幾年,我從來沒有放棄過當一個零佣金打手的志願,每每有人講起美劇,我總會自發提出這部 HBO 劇集,極力推薦、乞求、威脅別人去看。然而,地球依舊自轉,我的傳教任務還是兵敗如山倒。故來到 The Leftovers 第三季,也是 HBO 公佈將會是最後一季,我已經不存任何希望,視死如歸地作出最後一次呼籲,這是世人們的最後機會:「請停止浪費生命,立即放下你手裡在做的事,滾回家,看這劇。」

屌佢呢段野好撚有同感

''吓 唔係下化 睇左幾集啦 好悶喎 都唔知佢講乜 亂七八糟''

我己經放棄去理點解

btw legion係咪都係咁

legion既mind fuck同leftovers既mind fuck唔同

未睇
月尾hoc又要睇幾日

legion同the young pope
今年上半年兩大未必完全睇得明 / 但又會令你覺得好好睇既新劇

我特登google番.

你係咪有睇過書?
拍出黎好似散收收咁

宜家先去到chapter 5一半

原著我睇左一半都冇
但之前特登走去睇下佢地諗住season 1 finale停喺邊
點知距離我睇書停果個位仲早咁多就收工
痴線3集都咁正

keep going

EP4仲好睇呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
利申未睇EP5,如果睇完應該會答你EP4 EP5仲好睇呀!!!!!!!!!!!!!!

學Damon Lindelof 話齋唔可以Binge睇 消化唔切
痴線3集都咁正

keep going

學Damon Lindelof 話齋唔可以Binge睇 消化唔切

淨係睇左第1集

己經J左幾次

this is so fucking gay

痴線3集都咁正

keep going

呢套野睇完果種餘韻同情緒上既衝擊係令人唔可以即刻接住睇下集
痴線3集都咁正

keep going

淨係睇左第1集

又一個浪費緊生命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞