美劇集中討論區 (7)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
The Handmaid’s Tale’s first 3 episodes are brilliant, terrifying television
http://www.vox.com/culture/2017/4/26/15412454/handmaids-tale-hulu-recap-offred-birth-late

頭3集已經出左

之前d劇都未睇哂又出新野
呢套好似會好痴線咁

痴線嘢啱我
屌奶星leftovers第二季做黑鬼嘅
即刻想棄
即刻想棄

我開頭以為自己單撈錯片

睇到第9集了
Feud finale
joan好好戲 憎佢唔落
未至少喊 但係心up

19肥仔
每次當我以為某套劇冇人討論,去到finale既時候你就會上水
仲未睇 驚太sad所以未敢睇住
原本唔鐘意佢,直至之前見到baby jane首映班人讚佢演技果陣佢個感動樣
但去到oscars果集又憎死佢 跟住上集拍戲佢以為bette佢地偷偷地恥笑佢,但其實人地係驚訝緊佢可以一take過 ... 心諗joan你條傻豬
估唔到joan先係真女主

我唔係成日mon post 不過finale 都想討論下
同枱食飯個幕真係好sad
Bette其實心入面都關心同敬佩joan 但佢太硬頂

係得你會討論呢套劇情咋
啱啱睇完,喊到包左雲吞,覺得都幾多催淚位,可能我眼淺
好撚SAD ..Joan好折墮,Bette都慘
幻想果part想喊死人咩
Bette打去但唔出聲 激死 好可惜呀
The Handmaid’s Tale’s first 3 episodes are brilliant, terrifying television
http://www.vox.com/culture/2017/4/26/15412454/handmaids-tale-hulu-recap-offred-birth-late

頭3集已經出左

呢套好似會好痴線咁

痴線嘢啱我

呢套應該仲難頂過black mirror (黑暗+胃痛程度黎講)
即刻想棄

我開頭以為自己單撈錯片

新角色姐 主角仲係Kevin佢地
唔係套劇有黑人就要棄下話

頭3集已經出左

呢套好似會好痴線咁

痴線嘢啱我

呢套應該仲難頂過black mirror (黑暗+胃痛程度黎講)

胃痛?!

黑暗得滯睇到個胃有啲拿埋一舊既感覺
即刻想棄

我開頭以為自己單撈錯片

睇得多黑人講嘢就好似做地盤日日聽幾廿句屌老母咁個人都downgrade左
"I will not participate in your documentary. You'll want me to say funny, bitchy one-liners about Crawford. I won't do it. She was a professional. We did one picture together. Our lives intersected. That's it. I don't have anything more to say."

Feud喺我心入面已經達到OJ級

頭3集已經出左

呢套好似會好痴線咁

痴線嘢啱我

胃痛?!

黑暗得滯睇到個胃有啲拿埋一舊既感覺

black mirror多數都無咩野喎
leftover多小小

有本書睇到勁心up - shock of the fall.

我覺得black mirror頭兩季都多呢D位 S3就得shut up & dance比較有呢個feel
leftovers果種就係我睇過既劇入面都未試過有既感覺,好特別
未聽過呢本書 有時間搵黎睇下
即刻想棄

我開頭以為自己單撈錯片

睇得多黑人講嘢就好似做地盤日日聽幾廿句屌老母咁個人都downgrade左

嚴重歧視黑人
Feud finale
未至少喊 但係心up

19肥仔
每次當我以為某套劇冇人討論,去到finale既時候你就會上水
原本唔鐘意佢,直至之前見到baby jane首映班人讚佢演技果陣佢個感動樣
但去到oscars果集又憎死佢 跟住上集拍戲佢以為bette佢地偷偷地恥笑佢,但其實人地係驚訝緊佢可以一take過 ... 心諗joan你條傻豬

係得你會討論呢套劇情咋

佢兩個一直都好孤獨咁 最後都無好收場
幻想個到睇到我個心實左 mamacita見到佢個下
Bette真係太硬頸啦 最後佢地咁多年都無講過野
估唔到呢個post都有racist

吹水台反而好多大愛撚,亂倫都覺得無問題
咁大單野冇人講?

https://www.dramaqueen.com.tw/news/20170426/002.html

美國編劇工會(Writers Guild of America)投票通過罷工決議,準備向荷里活的工作室與製作人表示抗議。如果5月1日合約到期前工作室與製作人未能與編劇們在酬勞方面達成協議,5月2日編劇集體罷工將正式啟動。此次罷工損失將取決於罷工時間的長度,眾多電影、美劇等節目內容將停止更新,熱播中的《越獄風雲》第五季、《絕命律師》第三季與《冰血暴》第三季或可能遭停播。
咁大單野冇人講?

https://www.dramaqueen.com.tw/news/20170426/002.html

美國編劇工會(Writers Guild of America)投票通過罷工決議,準備向荷里活的工作室與製作人表示抗議。如果5月1日合約到期前工作室與製作人未能與編劇們在酬勞方面達成協議,5月2日編劇集體罷工將正式啟動。此次罷工損失將取決於罷工時間的長度,眾多電影、美劇等節目內容將停止更新,熱播中的《越獄風雲》第五季、《絕命律師》第三季與《冰血暴》第三季或可能遭停播。

係wor
仲記得上次搞爛左heroes同lost
咁大單野冇人講?

上面樓主貼咗啦,哩啲年經嘢
咁大單野冇人講?

上面樓主貼咗啦,哩啲年經嘢

唔追post又話人冇講 講撚左兩次啦屌
講完冇人理

吹水台反而好多大愛撚,亂倫都覺得無問題

唔係歧視佢地黑
只係唔鍾意佢地講嘢啲文化啫
man man man
man條撚咩
Feud finale
未至少喊 但係心up

19肥仔

係得你會討論呢套劇情咋

佢兩個一直都好孤獨咁 最後都無好收場
幻想個到睇到我個心實左 mamacita見到佢個下
Bette真係太硬頸啦 最後佢地咁多年都無講過野

頭先搭車睇返D人討論finale我又想喊啦
其實前半都未至於要喊出黎,但後半我真係喊到仆街 隔幾分鐘抺一次眼淚
兩個大明星搞成咁真係好殘忍,雖然Joan好慘,但其實Bette一樣都係
佢講Hepburn唔肯同佢影雜誌相果番說話 Bette hurt到呢... 果下我又喊撚左
佢地兩個D女又係 (Joan好似好少少? 佢個女帶孫搵佢果part好感動 但佢另一個大女又係好憎佢)
另外覺得其實好似拍唔夠Bette對BD差既情節,搞到我成日覺得BD好mean好仆街

Mamacita出黎話冇人果下
睇到新聞話ryan murphy有同bette真人見過面
同佢講過: she actually said to me, ‘I regretted that I didn’t make it work, and I regretted that I didn’t make peace with it.’ … So [Feud] was just a way to give them the closure that, selfishly, I wanted to give them.”

媽呀 睇完呢集搞到我心都碎埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞