美劇集中討論區 (7)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
https://68.media.tumblr.com/a2ddb057cf2f771fc7e5697d67a50c6d/tumblr_ooxz4g9M561unsbsso1_r1_540.gif[
https://68.media.tumblr.com/955df7194692b2a45d98852219217fe3/tumblr_mod6r9DdVv1rl3hfqo1_500.gif
終於番黎啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦啦等下一集水淹家姐

唔睇劇淨係J gif得唔得

簡直係呢套劇嘅觀劇態度啦
我通常上twitter tumblr當睇完一集有興趣先飛黎睇下套劇
利申未睇今集, 如果第1季係一舊屎嘅話第2季就係幾舊屎

先上tumblr碌左陣
好gay呀佢地

佢地係friend咋每次見面都會提大家一次

唔怪得知成9日要整死啲主角啦

Emilia Clarke同Kit Harington兩個執身彩啦
演技同台型都冇乜但之後打跛腳都唔使憂

HBO大出血
戰爭場面重要一定重浩大過上一次

Fucking Lannisters 搶哂啲錢

演技最好就係Joffery 仲係好憎佢

掛住Joffery
got好多配角都好戲 davos, ramsey, LF, theon etc
但偏偏兩大主角最戲屎

兩個主角D演技

Kit啲演技
The Leftovers 睇到S1E8之後,我已經覺得自己開始心如止水,無嘢可以教我傷心難過

未開始睇⋯睇嚟又係一套黑暗嘢
The Leftovers 睇到S1E8之後,我已經覺得自己開始心如止水,無嘢可以教我傷心難過

佢又唔算係絕望果種黑暗
去到S2越睇越有Lost味 可能因為同一個編劇
但呢套高質、唔拖
其實S1S2最尾都叫係happyend
睇完Penny Dreadful 了
幾正!

聽人講最尾暴走
https://68.media.tumblr.com/a2ddb057cf2f771fc7e5697d67a50c6d/tumblr_ooxz4g9M561unsbsso1_r1_540.gif[
https://68.media.tumblr.com/955df7194692b2a45d98852219217fe3/tumblr_mod6r9DdVv1rl3hfqo1_500.gif

我通常上twitter tumblr當睇完一集有興趣先飛黎睇下套劇

先上tumblr碌左陣
好gay呀佢地

點解佢地仲未結婚

唔怪得知成9日要整死啲主角啦

Emilia Clarke同Kit Harington兩個執身彩啦
演技同台型都冇乜但之後打跛腳都唔使憂

HBO大出血
戰爭場面重要一定重浩大過上一次

Fucking Lannisters 搶哂啲錢

演技最好就係Joffery 仲係好憎佢

掛住Joffery
got好多配角都好戲 davos, ramsey, LF, theon etc
但偏偏兩大主角最戲屎

兩個主角D演技

Kit啲演技

未試過睇一套劇咁耐但都對個主角冇乜興趣 唔覺得吸引
[quote]The Leftovers 睇到S1E8之後,我已經覺得自己開始心如止水,無嘢可以教我傷心難過

S1E8有咩震撼野 唔記得左
S1E9 E10都好emotional架

佢又唔算係絕望果種黑暗
但呢套高質、唔拖

同意唔係絕望 ..比較似係grieving咁樣,但要帶住呢個心態生活落去咁既感覺

Holy Wayne呢句好鬼到肉
“You believe that you will always feel that pain, and if it starts to slip away, you seek it out again, don’t you? But you won’t let it kill you, and you won’t kill yourself,”

佢又唔算係絕望果種黑暗
但呢套高質、唔拖

同意唔係絕望 ..比較似係grieving咁樣,但要帶住呢個心態生活落去咁既感覺

Holy Wayne呢句好鬼到肉
“You believe that you will always feel that pain, and if it starts to slip away, you seek it out again, don’t you? But you won’t let it kill you, and you won’t kill yourself,”

anyway, 唔好比S1既悲傷嚇親 S2會有新體驗
神劇Handmaid's Tale聽日一次過播哂頭3集
‘Powerless’ Pulled From NBC Schedule as DC Comedy Nears Cancellation
http://variety.com/2017/tv/news/powerless-cancelled-nbc-dc-comics-comedy-vanessa-hudgens-season-2-1202395022/
[quote]The Leftovers 睇到S1E8之後,我已經覺得自己開始心如止水,無嘢可以教我傷心難過

其實無咩特別嘢發生,只喺習慣咗個感覺就無嘢
因為懂得 所以慈悲

其實無咩特別嘢發生,只喺習慣咗個感覺就無嘢
因為懂得 所以慈悲

啱啱睇左WIKI
S1E8係 Patti__果集喎
[url]https://68.media.tumblr.com/a2ddb057cf2f771fc7e5697d67a50c6d/tumblr_ooxz4g9M561unsbsso1_r1_540.gif[[/url]

先上tumblr碌左陣
好gay呀佢地

點解佢地仲未結婚

好朋友點會結婚
不過季尾聽講有d事會搞到lena同supergirl條仔訂婚
大家已經屌緊cw老母
原來美國人個兩個主角本身都係COUPLE
個女主之前仲要有老公
[url]https://68.media.tumblr.com/a2ddb057cf2f771fc7e5697d67a50c6d/tumblr_ooxz4g9M561unsbsso1_r1_540.gif[[/url]

先上tumblr碌左陣
好gay呀佢地

點解佢地仲未結婚

好朋友點會結婚
不過季尾聽講有d事會搞到lena同supergirl條仔訂婚
大家已經屌緊cw老母

其實之後發展落去條女會唔會有機會知佢係SG?
個女主之前仲要有老公

old news到呢....
個女主之前仲要有老公

開心大發現

啱啱睇完第十集

點解佢地仲未結婚

好朋友點會結婚
大家已經屌緊cw老母

初初以為今集會知點知冇
我覺得佢應該開始有懷疑
有乜理由唔知連下集綁匪都知佢身份更何況lena成日見到佢
個女主之前仲要有老公

開心大發現

好少留意呢啲八婆野
‘Powerless’ Pulled From NBC Schedule as DC Comedy Nears Cancellation
http://variety.com/2017/tv/news/powerless-cancelled-nbc-dc-comics-comedy-vanessa-hudgens-season-2-1202395022/

睇左第一集就放棄

點解佢地仲未結婚

好朋友點會結婚
大家已經屌緊cw老母

初初以為今集會知點知冇
我覺得佢應該開始有懷疑
有乜理由唔知連下集綁匪都知佢身份更何況lena成日見到佢

之後一定會知+嘈一輪 <<<<cw pattern

啱啱睇完第十集

我果陣睇EP10去到Laurie嗌Jill果下睇到忍唔住激動到企左起身睇
跟住最尾Nora讀信果度,以為佢會走去自殺 嚇撚死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞