美劇集中討論區 (7)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
第1次睇美劇多多指教

我未睇過電視, 點入手好

去垃圾站蹲點執部返黎
剩係睇左
Mr robot
Sherlock
Daredevil
Htgawm
四套都幾中意
剩係睇左
Mr robot
Sherlock
Daredevil
Htgawm
四套都幾中意

sherlock
HOMELAND
剩係睇左
Mr robot
Sherlock
Daredevil
Htgawm
四套都幾中意

sherlock

Htgawm乜咁重口味
啱啱開始睇modern family
有冇人覺得claire好正

我睇哂!唔鐘意claire老公
其他都好鐘意

其他都好鐘意

phil好搞笑喎
我個個都好鐘意

其他都好鐘意

phil好搞笑喎
我個個都好鐘意

個個都鍾意 但係會唔會完左第八季就冇呢 見住Jay老

其他都好鐘意

phil好搞笑喎
我個個都好鐘意

除左Cam有時over左少少之外都幾好
近2季開始有少少疲態
Apple廣告嗰集真係經典
KO左BLL
成套劇d境, 拍攝手法同演員真係挑剔唔到
班細路都好得
鍾意Black Mirror可以試吓睇Hulu新劇Dimension 404(有Joel McHale)

【轉自天涯小築】這是一部幻想類準詩選劇集,每集故事完全獨立。在某種程度上類似英國的《黑鏡》。故事靈感來源於互聯網上臭名昭著的「404」錯誤代碼,主題為「一切怪事都可能在網上發生」。該劇混合了科幻、動作冒險、恐怖喜劇等特點;當你深夜三點鐘還在泡網時,你可能會遇到網絡的黑暗面;看到一些無法用現實社會的觀點來解釋的古怪內容。例如:一段晦澀的卡通片可能包含著時間旅行的秘密,能量飲料可能引發世界末日,美國航天局的頂級分析師其實是個體型龐大的、無所不知的、有感知的「立方肉塊」(而且名字叫做Bob)

trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=JkS9wjqIsYA
KO左BLL
班細路都好得

仲有音樂都喺好正
KO左BLL
班細路都好得

仲有音樂都喺好正

係, 講漏左
Game of Thrones
鍾意Black Mirror可以試吓睇Hulu新劇Dimension 404(有Joel McHale)

【轉自天涯小築】這是一部幻想類準詩選劇集,每集故事完全獨立。在某種程度上類似英國的《黑鏡》。故事靈感來源於互聯網上臭名昭著的「404」錯誤代碼,主題為「一切怪事都可能在網上發生」。該劇混合了科幻、動作冒險、恐怖喜劇等特點;當你深夜三點鐘還在泡網時,你可能會遇到網絡的黑暗面;看到一些無法用現實社會的觀點來解釋的古怪內容。例如:一段晦澀的卡通片可能包含著時間旅行的秘密,能量飲料可能引發世界末日,美國航天局的頂級分析師其實是個體型龐大的、無所不知的、有感知的「立方肉塊」(而且名字叫做Bob)

trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=JkS9wjqIsYA

正bo
Game of Thrones

出左? 大家做咩唔like got既而家

trailer:

正bo

如果黑鏡係10分有8分

呢套得4,5分左右

弱雞版黑鏡
好期待got s7,8
果種世界觀同慢慢揭盅既感覺好正

唔跟原著 不了

對呢套野已經死左心

越睇越憎D&D
明明睇頭幾季果陣好尊敬佢地

以前真係好期待,次次臨播幾個月出Trailer都會睇完又睇,日日好似倒數咁計住幾時播 而家係完全no fucks given

Same 宜家係恨鐵不成鋼既感覺
留名
美劇新手

你喺到使乜叫我地開

都係夜晚休息先上一上黎姐 仲邊得閒留意開新post呢d野
以後都係邊個順手就邊個開啦
四月better call saul, Fargo, silicon valley一齊黎
目黑川d櫻花多撚到 全部滿開
好期待got s7,8
果種世界觀同慢慢揭盅既感覺好正

唔跟原著 不了

對呢套野已經死左心

越睇越憎D&D
明明睇頭幾季果陣好尊敬佢地

以前真係好期待,次次臨播幾個月出Trailer都會睇完又睇,日日好似倒數咁計住幾時播 而家係完全no fucks given

Same 宜家係恨鐵不成鋼既感覺

我覺得仲係好正喎
除左龍女條線悶 其他支線都冇咩
北境同城牆外條線仲越黎越好睇
KO左BLL
班細路都好得

仲有音樂都喺好正

係, 講漏左

BLL真係 狂loop soundtrack
目黑川d櫻花多撚到 全部滿開

你有無諗過我哋聽日仲要返工嘅人嘅感受
都係寫sheshe線, 都係一集得<10分鐘screentime
點解the good fight寫得好過supergirl咁多嫁!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 其實成個劇本都係
屌你老母cw
supergirl個2個靚女d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞