美劇集中討論區 (7)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
睇埋Handmaids Tale EP3
痴柒線Van仔果段

追post見到呢個comment完美表達睇完3集之後既感想
Even with the first three eps up, I had to take a day's break to tackle the second. I've been watching The Leftovers as well; I had to go back to The Leftovers to take a break. That's how rough this show is: The Leftovers is a blessed relief.

salvaging果part?

Ofglen睇條女吊頸果part
原來果個都係salvaging 女人版salvaging就係咁?
the handmaid's tale第三集同香港有d似
Ofglen睇嚟應該幾多戲份 佢對眼藍得好靚
但有無人知佢最後係俾人整咗乜

Alexis Bledel勁靚
屌佢ep3一句對白都冇但都可以震撼到咁

handmaids如果係醒既就focus on humanity

同埋想讚Janine都做得好好 oitnb既tricia
每次有佢出場既劇我都唔係完全肯定係佢 要pause再上wiki睇 之前black mirror又係咁
果個世界有冇得揀唔做handmaid,做martha得唔得

ask not for whom the bell tolls

紅毛泥

咁仲點生仔

唔知, 佢淨係話you cant want you cant have

第一下反應我都以為係縫埋左佢個西
但原來係clitoridectomy (切左佢個陰蒂)

fgm makes sense ,係reddit睇返黎?

我上wiki睇先
http://the-handmaids-tale.wikia.com/wiki/Ofglen

之後再上reddit都見有人講類似既野

ask not for whom the bell tolls

紅毛泥

咁仲點生仔

唔知, 佢淨係話you cant want you cant have

我上wiki睇先
http://the-handmaids-tale.wikia.com/wiki/Ofglen

係咪類似非洲啲割禮
屌 好仆街

係架車到佢啲眼神

handmaids如果係醒既就focus on humanity

每次有佢出場既劇我都唔係完全肯定係佢 要pause再上wiki睇 之前black mirror又係咁

我都係 佢一出場幾肯定係 睇睇下又覺得唔似
好似生唔到仔先做martha 反而想知佢係點分啲正室 有錢/有權就得? 咁如果立法後有錢/有權既未婚女仔係咪要即刻搵人結婚
諗住睇埋supergirl sneak peek訓點知喊左依家訓唔著
睇埋handmaid真係訓,好想睇你地上面講乜

好似生唔到仔先做martha 反而想知佢係點分啲正室 有錢/有權就得? 咁如果立法後有錢/有權既未婚女仔係咪要即刻搵人結婚

咁人地有特權大撚曬ma

好似係

handmaids一開始(好似)係未婚生子果班,之後唔夠數離婚再結都做handmaids

應該係生得仔嘅都會做handmaids,因為大部分人都生唔到。同未婚同離婚冇關係?女主角都好似冇離婚
不如去出面開個po講Handmaids Tale,唔晒吓吓細字
利申: 未開始睇
諗住睇埋supergirl sneak peek訓點知喊左依家訓唔著
睇埋handmaid真係訓,好想睇你地上面講乜

自欺欺人

你啱,更加訓唔到
介乎想睇同唔想睇之間了
House of Cards | Season 5 Official Trailer [HD] | Netflix
https://www.youtube.com/watch?v=UW8Zyt8SF_U&feature=youtu.be

Underwood 2016 2020 2024 2028 2032 2036
One Nation, Underwood
睇埋Handmaids Tale EP3
痴柒線Van仔果段

追post見到呢個comment完美表達睇完3集之後既感想
Even with the first three eps up, I had to take a day's break to tackle the second. I've been watching The Leftovers as well; I had to go back to The Leftovers to take a break. That's how rough this show is: The Leftovers is a blessed relief.

salvaging果part?

Ofglen睇條女吊頸果part
原來果個都係salvaging 女人版salvaging就係咁?

no...我諗就係你講果part
唔記得佢地用咩term
rehab?

我都唔記得

做歐洲人咪得
gilead 只係usa

書有冇講多啲其他國家變成點

紅毛泥

咁仲點生仔

我上wiki睇先

係咪類似非洲啲割禮
屌 好仆街

咁其實仲會唔會放返佢出黎做handmaid
書入面佢d遭遇好似唔係咁,希望佢劇入面有多啲戲份

係架車到佢啲眼神

完全feel到哂果種絕望同驚慌
同埋Offred比人審果度其實都幾驚
Moss做呢種表面上鎮定但內心其實驚到仆街既演技做得好好

SAME
次次咁樣我都會即刻暫停套劇,一定要知佢係咪tricia,知道係之後就安心繼續睇

咁人地有特權大撚曬ma

好似係

handmaids一開始(好似)係未婚生子果班,之後唔夠數離婚再結都做handmaids

http://the-handmaids-tale.wikia.com/wiki/Econowife
同埋見到有人話有個階級係叫Econowives,著間條顏色衫
Aside from Unwomen, they are some of the lowest ranking members of Gileadean society. Econowives are the wives of poor or low ranking men. They are forced to fulfill the roles of Martha (servant), Wife and, if they are fertile, Handmaid.
(Their dresses are striped with different colours: red, green and blue, to show that they represent the roles of all Gilead's women; Wife, Martha and Handmaid)

咁即係點 明明嫁左比窮撚有老公都要出黎做handmaid?
what_next睇過書可唔可以解釋下
不如去出面開個po講Handmaids Tale,唔晒吓吓細字
利申: 未開始睇

美劇集中討論區暨Handmaids Tale劇情討論區
正式啟動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞