[勿助長代購勿提L’Oréal Group & Shiseido Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#118

1001 回覆
29 Like 0 Dislike
hi
呢個價算好平啦 買得過
鍾意超閃令令眼妝真係要買 唔後悔 不過佢啲matte shades真係爭啲

好老實講
除非所以黃色陣營嘅人都願意全罷舔共集團旗下產品用alternative 同個個都可以同黃店消費養起佢地
而事實上會有一堆人就算係黃都會繼續買呢堆舔共品牌
運動開始後隔壁POST都有人買同討論YSL armani之類Loreal牌子
如果提高門檻到黃店都唔賣得舔共brand 只會令佢地做唔到呢堆人生意
到時佢地買唔到咪又係繼續同其他店(分分鐘仲要藍)買 變相支持藍色經濟圈仲得不償失
至少黃店做到生意有錢賺 仲要家下呢時勢 真係唔好對佢地太苛刻
你對con好靚
聽日放假開始做下整合先
好耐無化過妝
6日無出過街

我仲係幾年前嘅化法 你地個個都進步 化得好靚

好耐無化過妝
6日無出過街

我仲係幾年前嘅化法 你地個個都進步 化得好靚

想問下幸福肌訂單狀態係已付款係咪姐係成功買到架啦?因為我淨係收到個訂購通知既email話唔代表交易已完成第一次買 唔該晒
混合性皮膚偏乾 below $150 唔該絲打
突發 自撚私留學生剪手帶 違反隔離令 開左ig page 幫手share
https://lih.kg/1935426
唔好意思 阻阻大家 麻煩幫手follow個IG同埋推下個post!班仆街留學生真係好賤格!
敏感肌絲打想買補濕精華
有無介紹
Wb絲啲眼妝真係無得頂
到底係我問題定咩我用親呢盤 點都係會Creasing
平時用咩眼影都唔會有呢個問題 令我對佢有啲失望
雖然佢真係好靚(由包裝以至啲眼影)
真係好靚可唔可以分享多啲!點樣可以畫到咁有層次影出嚟唔會一達達咁
想問副con咩牌子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞