[勿助長代購勿提L’Oréal Group & Shiseido Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#118

1001 回覆
29 Like 0 Dislike
咪係 揀返白石麻衣做全球代言人仲好啦 貪劉亦菲夠臭咩
快啲洗佢腦幫佢脫坑啦
有好多牌子packing靚過佢之餘仲好用過佢
我都好撚後悔以前嘥咁多錢買佢啲野
咩都試過晒咁濟但冇樣野好用
見多支那雞買就起勢咁加價
啲價錢離撚晒地 好似當啲客唔識網購

好辛苦先搵到粉底老公
但lvmh旗下
今次真係唉唉唉唉唉唉
曾經鍾意依個brand 鍾意到
買埋佢十週年限量化妝品高踭鞋
佢啲嘢係好正
但好可惜搵撐警中蟈西做全球代言
以後都唔會再幫襯
其實幾靚,不過而家搞到淨係見到『Mulan』呢隻字已經唔開胃
台灣呢邊好多人買
混乾/中性到乾都得
話妝感好靚
好想買hermes唇膏呀呀呀
唔忍一年都一定會忍到年尾先買!!!
我覺得個樽好靚但我都要忍
嬌絲你返嚟了
我自己咁睇啦 基本上個個大集團都奶㗎啦 但唔係奶到出曬面可以唔罷
yeah因為上嚟睇有咩唔買得
好耐無睇連登覺得自己脫節

我都想買hermes唇膏 18&21係心水
但懶得出門
你嗰度都1點仲唔訓
我都係 Cushion 胭脂 唇膏都有用
啲牌子高層真係癡線
我依家個鐘亂曬
Hermes唇膏睇啲人講到好好用又有佢香水啲味
我就絕對係因為個盒
買唔起lindy, birkin咪買住唇膏先
唔會買假嘢拍片當自己買咗真嘢
有冇人知嘉丹嘅代謝精華點

fb見到 未FC 令我有一絲希望
想覆上一個post柴犬系港女嘅留言🙈
但唔知可以點樣通知佢

有無絲試過生啲會發黑擠唔到又keep住唔謝嘅瘡
我自己估唔關護膚方面
因為除左嗰粒瘡 其他位皮膚好好
六月生左兩粒 keep 住用la roche posay k+同dermacept
依家先開始㴬 又生多兩粒
同埋有無咩product同k+差唔多 唔想幫襯la roche posay

我間唔中試過生完瘡變咗粒黑點
但又好似未結曬焦咁,冇得搣走粒黑點
我就會keep住搽the ordinary嘅杜鵑花酸
azelaic acid 10% suspension
之後佢就會好似快啲結焦咁樣
當佢結曬焦、乾曬之後
就可以成塊連黑點搣出嚟
利申:混合肌、易泛紅敏感
又真係有分
台灣係分得好清
國際係香港宜家剩返既
東京係已經冇得再買嗰堆eg maquillage

叫做對得住個價錢
但我都係用幸福肌
因為成份 formula未去到接近完美
但無論點我都係唔會用 因為問題出係劉亦菲呢個死八婆身上
terrace house個Lauren
到宜家呢一刻
緊係拒買先
睇佢日本global會唔會回應
有回應先再睇點
幸福肌嘅代謝精華賣晒
其我用緊the ordinary tatic acid
但啲暗粒仲喺度
好掙扎買唔買多枝呢類去暗粒酸好
做女人好煩啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞