[勿助長代購勿提L’Oréal Group & Shiseido Group 第一頁有懶人包]化妝護膚討論區#118

1001 回覆
29 Like 0 Dislike
佢同六色嗰盒係咪一樣質地㗎
係啊 佢發貨會再send多一次email
Workbitch 絲
sorry 要做伸手,但係我搵唔返個個留言
我已經用左三倍抗氧兩個月
但係紅印都好明顯
我記得你提過就一隻active ingredient 對紅印好有效,想問係咩呀

同埋我突然係到諗其實針對粉刺嘅話
係differin 好啲定幸福肌支粉刺精華好啲

周年慶買左好多嘢,我諗真係夠一年用
我有盒mothership V同一盒6色嘅bronze ambition
Mothership V閃嗰4粒係偏光㗎 6色嗰隻嘅閃就偏光
唔係 個人覺得六色飛粉啲
有冇絲打有用過cosrx 嗰隻神仙水
成日買咁多色都只會用某幾隻
然後其他無用過
咁我都係睇mothership v算lu
有間黃店都講過
佢入唔入啲brand都係睇多唔多人買
始終都係店 都要賺錢嫁
所以可以做嘅就係spread開叫人抵制
咁就自然銷情唔好而唔入
係咪講緊galactomyces嗰枝?
係嘅話我覺得好好用 就快用完一枝
咁燒 成日話佢係平版神仙水 好心動
我無用過sk ii比較唔到
搭單推薦佢有支Bha for blackhead 勁撚好用 有暗粒好work 好快消 又唔乾
反面神仙水我無咩特別(不過我都用過Skii 個支都無咩特別應該係膚質問題)
燒人變左燒自己 下次買埋先
有,好耐以前喺iherb買過
話佢有咩功效又講唔出,但用嗰排D毛孔好似細咗,皮膚穩定咗,唔知關唔關事
用過skii神仙水真心覺得把鬼,無乜特別,同埋我唔鍾意陣味,可能真係人夾人
cosrx好似唔駛二百蚊,呢個價錢唔駛慳住用,但skii真係滴滴都係錢,不能浪費
有2枝三倍抗氧多咗出嚟
有冇人有興趣?
https://t.me/mmccccm
乾肌 春夏用邊隻乳液或者面霜好
暫時整左個list, 大家可唔可以比下意見
諗住由熱門products入手, 遲啲會做埋護膚品

Loreal Group替代品 – 熱門化妝品篇

1. Giorgio Armani LIP MAESTRO絲絨啞亮唇釉
- 替代: 韓國 PERIPERA INK VELVET
- 替代: HUDA BEAUTY Liquid Matte Lipstick
- Tom Ford 白管/ 黑管

2. Giorgio Armani Power Fabric 粉底
- 替代: Make Up Forever Ultra HD Foundation
- 替代: Fenty Beauty Pro Filt'r Soft Matte Longwear Foundation
- 求教

3. Giorgio Armani MY ARMANI TO GO ICONIC CUSHION絲光輕透氣墊精華粉底
- 冇用過cushion, 求教
- Make Up Forever 白盒?

4. YSL 金管「情挑誘光水唇膏」
- 替代: A'PIEU - Water Light Tint
- 替代: Opera Lip Tint Oil Rouge Lipstick

5. Urban Decay Setting Spray 定妝噴霧
- 替代: Makeup For Ever Mist & Fix Setting Spray
- 替代: Cover FX

6. Shu Uemura 武士刀眉筆
- 替代: Fenty Beauty Brow MVP Ultra Fine Brow Pencil & Styler眉筆
- 替代: ABH Anastasia Beverly Hills Brow Wiz
- 替代: Excel 三合一持久造型眉筆

7. Lancome 極致持妝輕透粉底液
- 替代: Make Up Forever Ultra HD Foundation
- 替代: Fenty Beauty Pro Filt'r Soft Matte Longwear Foundation

8. Maybelline Fit Me Concealer FIT ME!柔滑遮瑕膏
- 替代: The Saem 遮瑕液
- 替代: Wet N Wild Photo Focus Concealer 遮瑕液
- 替代: CLIO完美底妝遮瑕液

9. Maybelline Fit Me Foundation FIT ME!反孔特霧粉底液
- 替代: BOURJOIS果療水亮粉底
- 有冇其他開架推介~~

10. Maybelline CUSHION遮瑕筆
- 替代: BOURJOIS完美極持久遮瑕液

11. 3CE 四色眼影
- Excel 四色眼影
- Canmake Perfect Multi Eyes 完美幻變眼影
聽人講curel幾好
我自己用開minon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞